Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПЕШИЋ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: "Знамо шири списак, али..."

26.05.2024. 21:36 21:38
Пише:
Извор: Youtube Printscreen/Sport Light/Svetislav Pesic

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић је говорио о репрезентацији Србије, као и на многе теме око Фајнал-фора Евролиге.

Пешић је био гост "Спорт клуба" уочи финалне утакмице, прокоментарисао је организацију Ф4.

"Београд до сада два пута, овде три пута, према томе значи да Евролига има огромно поверење. Ово је велики град од 5 милиона становника. Кошарка у Немачкој доживљава успон, развој у континуитету и Немачка је увек била земља, чак и у временима када сам био тренер репрезентације, Албе и Бајерна, они су увек организовали овакве значајне турнире. Видим сада и Београд то ради, наравно ми би волели да наши тимови представљају нацију на Ф4, доћи ће време и за то. Сви кажу да је Србије земља кошарке, ја не бих то рекао. Али људи воле кошарку, то је важно", рекао је Пешић.

И један и други тим могу до победе. Пешић им даје пођеднаке шансе.

"Тешко је... Знате како, ево како прођем тамо и у хотелу, навијачи из Шпаније, Грчке желе да им кажем ко ће добити, али ја увек говорим биће неизвесна утакмица. Тако је до сада увек било. Могу да се десе случајне ствари, али онда их тако називамо, то је саставни део кошарке и спорта. Ипак, у целом овом такмичењу и Панатинаикос и Реал су показали највише. Мадрид има много више искуства, много више су играли оваква финала, имају огроман континуитет у који ја верујем. Наравно то не мора да буде одлучујуће, али ја претпостављам да се од мене очекује да извршим процену ситуације. Ван кошарке предност Панате је њихова огромна мотивација. Већина тих играча никада није играло то финале, осим Слукаса и можда Папапетруа. Али огромна је та унутрашња страст за победом, имају тренера који зна да мотивише, направили су добар избор играча, ту је Атаман цар. Он зна да купи добре играче, то је његов најважнији посао који ради. Очигледно је да је екипа сада ухватила тај континуитет, победе доноси самопоуздање. Мадрид има више шанси, али то не мора на крају крајева да значи пуно".

Говорио је и о Фајнал-фору када је освојио титулу са Барселоном.

"Била је фантастична организација, турнир Ф4 је био у Барселони, она је до тада у седам финала поражена, то је била историјска шанса за Барселону, огроман притисак. Увек је боље када играш у свом граду и земљи, већи број навијача те подржава. Ми смо први пут играли у тој дворани, тренирали смо колико и сви остали, међутим, били смо домаћини. То је нас доста погурало кроз сезону. Играли смо две јаке утакмице, ЦСКА је био фантастичан са Дудом, били су фаворити... Била је фантастична утакмица полуфинала и после тога са Бенетоном са Месином као тренером. Велика победа Барсе је тада била, фантастична подршка и организација. Па где може да буде лоша организација у Барселони?", рекао је Пешић.

Објаснио је како ће функционисати план припрема репрезентације Србије за ОИ.

"У овом тренутку, ми чекамо следећег противника у нашој групи. Америка је у нашој групи, као и Јужни Судан и сада се чека квалификациони турнир у Порторику, где играју домаћини, Италијани, Литванија и још неки, али ови су фаворити. Ми их гледамо као могуће противнике у Лилу, где је прва рунда. Прву утакмицу играмо са Америма, другу против победника из Порторика и трећу са Јужним Суданом. Имамо тешку групу, али све су остале тешке, ту ништа не одлучујемо, али све остало надамо се да ћемо одлучити. Програм припрема је до краја дефинисан, почињемо 17. рад са играчима који су раније завршили, индивидуалне тренинге, тестирања, здравствене прегледе и све што иде уз почетак припрема. 24. и 25. скупљамо се у центру у Старој Пазови и ту остајем од 11. када летимо за Лион. Играмо са Французима на опроштају Паркера, потом летимо за Абу Даби, где играмо познати турнир са Аустралијом и Америма. Враћамо се потом у Београд, где настављамо припреме. Онда играмо са Јапаном 20. или 21. Чекамо онда још неког противика. Док смо у Старој Пазови играћемо две тренинг утакмице иза затворених врата са Турцима. Што се тиче кандидата, не желимо да им сметамо, данас су ту били Гудурић, Милутинов и Петрушев. Завршили су овај део, враћају се кућама и настављају првенства. У Италији сам се чуо са Добрићем, они играју полуфинале. У Београду играју нашу лигу... Ми знамо тај шири списак, али коначан списак не можемо... Ништа се ту специјално не крије, то се може разумети, али ми не знамо... Волели би да сви они заврше сезону здрави, мало је времена за одмор и то је то, нема велике филозофије", рекао је Пешић.

Истакао је за крај да је за Србију свака медаља златна, те да су јасни циљеви.

"За нас је као и за вас, циљеви су одређени, тако да не мора превише да се размишља. За нас је свака медаља златна, тако да не поставља се да ли ћемо ми да дамо и више од максимума", додао је Пешић.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЈОКИЋ ИГРА У ПАРИЗУ - Пешић: Лажне вести

ЈОКИЋ ИГРА У ПАРИЗУ - Пешић: Лажне вести

22.05.2024. 15:33 15:39
СЕЛЕКТОР СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ ЈОШ УВЕК НЕ ЗНА ДА ЛИ ЋЕ ЗВЕЗДА ДЕНВЕРА ИГРАТИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: "Досадни сте са Јокићем, нема плана Б"

СЕЛЕКТОР СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ ЈОШ УВЕК НЕ ЗНА ДА ЛИ ЋЕ ЗВЕЗДА ДЕНВЕРА ИГРАТИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: "Досадни сте са Јокићем, нема плана Б"

02.05.2024. 16:13 16:16