Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПАРТИЗАН ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ САВЛАДАО НАПРЕДАК НА СТАРТУ НОВОГ ПРВЕНСТВА: Салдања сломио Напредак у 90+3! (ВИДЕО)

19.07.2024. 23:27 23:34
Пише:
Извор: ФК Партизан/М. Тодоровић

Фудбалери Партизана савладал су екипу Напретка као "гости" у Хумској резултатом 1:0 у оквиру 1. кола Суперлиге, голом Матеуса Салдање у трећем минуту надокнаде.

Партизан је до победе дошао са играчем више пошто је Симовић у 69. минуту показао Милошу Тошеском директан црвени картон, због опасног старта над Ђурђевићем.

Бројчано слабији гости, у овом мечу домаћини, нису издржали и на крају су, упркос великом напору, поклекли пред сам крај надокнаде времена.

Да су екипе остале бројчано поравнате велико је питање да ли би Станојевићев тим уопште славио јер до гола малтене није показао игру достојну вицешампиона државе и учесника квалификација за пласман у Лигу шампиона.

Црно-бели су кренули силовито, Шћекић је већ у 3. минуту погодио пречку, потом су и гости запретили, убрзо затим и Калулу, али је тај буран почетак брзо отишао у завборав и заменило га је дуго затишје.

Распламсало се тек у другом полувремену. Тандем Напретка Караклајић - Бастајић мучио је дефанзивце Партизана, овај потоњи је могао два пута да затресе мрежу и да се прослави. Једном му је шут скинуо Јовановић, а приликом друге шансе, још боље, се ушептрљао, аматерски извео ударац у тренутку када је био сам. Напредак је деловао солидно, организовано, мотивисано, боље од Партизана у другом полувремену међутим један несмотрен потез скупо их је коштао.



Тошески је кренуо за лоптом, отвореним ђоном погодио Ђурђевића и срушио концепцију свог тима.

Тежиште игре преселило се на 30 метара од гола Савића, нападао је номинални гост и са свих страна претио. Све је остало на томе, упркос „викторији“ и учесталим корнерима у финишу. Станојевић је извршио свих пет измена, увео Natha, Северину, Стјепановића, још у полувремену Николића и Захида, али до гола Салдање црно-бели практично нису искреирали гол-шансу.



Деловало је да Напредак може изаћи са бодом из Хумске.



И онда, као толико пута до сада, Салдања се створио на правом месту, покупио "отпадак" од шута Natha, и сместио лопту у мрежу, на радост солидног броја навијача на јужној трибини, као и оних на западној (једине трибине које су биле отворене за овај меч).



Партизан се мучио, Партизан је, на крају, победио и управо ће само тријумф да се памти са овог меча.

Напредак – Партизан 0:1 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана. Гледалаца: 6.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелац: 0:1 – Салдања у 90+3. минуту. Црвени картон: Тошески (Напредак) у 67. минуту.

НАПРЕДАК: Савић – Чубра, Маринковић, Букорац, Вукајловић – Крстић (од 89. Остојић), Тошески, Караклајић – Бастајић (од 77. Шарић), Стоиљковић (од 72. Игњатовић), Бубањ.

ПАРТИЗАН: А. Јовановић – Ђурђевић, Марковић, Мујакић, Антић – Шћекић (од 46. Захид), Аријага (од 72. Natho) – Трифуновић (од 72. Стјепановић), Гох (од 46. Николић), Калулу (од 60. Северина) – Салдања.

ПРВО КОЛО СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

Петак

ЛЕСКОВАЦ: Раднички 1923 – Железничар 2:3

БЕОГРАД: Напредак – Партизан 0:1

Субота

20.00

БЕОГРАД: Црвена звезда – Јединство

УЖИЦЕ: Младост – ОФК Београд

БЕОГРАД: Чукарички – Раднички (Н)

Недеља

17.30

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Спартак

19.30

БАЧКА ПАЛАНКА: Текстилац – Војводина

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ – ИМТ

Аутор:
Пошаљите коментар
НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА ОТВОРЕНА ЦЕНТРАЛНА ЛОЖА "ИВАН ЋУРКОВИЋ": Ћурковић се захвалио на признају, отварању присуствовао и генерални директор Милош Вазура

НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА ОТВОРЕНА ЦЕНТРАЛНА ЛОЖА "ИВАН ЋУРКОВИЋ": Ћурковић се захвалио на признају, отварању присуствовао и генерални директор Милош Вазура

19.07.2024. 23:17 23:20
ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД СТАРТ СУПЕРЛИГЕ: Сутра ми је живот, не мислим на Динамо Кијев

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД СТАРТ СУПЕРЛИГЕ: Сутра ми је живот, не мислим на Динамо Кијев

18.07.2024. 17:49 17:52