Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛШ: ЦСКА срушио Реал, Валенсија продубила кризу Јунајтеда

02.10.2018. 23:19 23:38
Пише:
Извор: Fudbaleri CSKA slave pobedu nad Realom, foto: EPA (YURI KOCHETKOV)

Фудбалери ЦСКА шокирали су шампиона Европе Реал Мадрид и победили га минималним резултатом у другом колу Лиге шампиона (1:0).

ЦСКА је урадио немогуће победивши Мадриђане, а до победе су дошли већ у другом минуту. Тада је Никола Влашић матирао Наваса и донео предност Московљанима, а мало ко је очекивао да ће резултат остати непромењен до краја меча. Првак Русије је некако успевао да одоли огромном притиску Реала, који није био претерано прецизан.

Ређале су се прилике гостију "као на траци", али је сјајни Акинфејев успевао да спаси свој гол. Оквир гола погађали су Бензема и Маријано Дијас, а емотивни Акинфејев је у шестом минуту надокнаде искључен због приговора судији. Ипак, крај је одсвиран, а Руси су сва три бода задржали на "Лужњикију". 

Бајерн је такође посустао, а профитирао је холандски Ајакс који је успео да однесе бод са "Алијанц арене". У ремију од 1:1 један од главних актера био је српски интернационалац Душан Тадић, који је фантастичном асистенцијом оставио самог Мазруија и донео бод својој екипи. 

"Слепи мишеви" из Валенсије успели су да продубе кризу Јунајтеда и да додатно "пољуљају" столицу Жозеу Мурињу. Јунајтед је био бољи ривал у Манчестеру, али није успео да дође до гола. Нападали су свим силама, а Валенсија се одлично бранила. Мурињова чета је имала добре шансе преко Пола Погбе и Ромелуа Лукакуа, али су у неким тренуцима прелако губили лопту, те остали без целог плена. 

Рома је чешки Плзењ послала кући "петардом" усред Рима. Хет-трик био је дело босанскохерцеговачког нападача Едина Џека, док су Роми прву победу у групи Г донели у Џастин Клајверт и Ченгиз Индер. 

Лион и Шахтјор ремизирали су у Француској резултатом 2:2 Шахтјор је био доста офанзиван и желео је да се врати у Украјину са сва три бода, а Бразилац Жуниор Мораеш потрудио се да до тога и дође. Он је поготцима у 44. и 55. минуту донео предност својој екипи. 

Ипак, Лион се није предавао, и преко Дембелеа у 70. и Дубое у 72. минуту дошао до изједначења. Домаћин је нападао, константно и квалитетно, али је Шахтјор имао доста среће. Гости су имали највећу прилику у завршници меча, али је Исмаили погодио оквир гола. 

Драма се десила и у Атини, где је АЕК поражен од лисабонске Бенфике 3:2. Љубомир Фејса провео је свих 90 минута за Португлце, Андрија Живковић није улазио на терен, док је Урош Ћосић уведен у игру у 68. минуту за грчког представника. Гости су имали великих 2:0 већ после 15. минута игре преко Сеферовића и Грималда, али све је кренуло надоле после црвеног картона Риоса у надокнади првог полувремена. АЕК је заиграо много боље, а оба гола за своју екиипу постигао је Клонаридис. Међутим, Бенфика се није предавала, искористила је једну промашену колосалну прилику Атињана и преко Семеда дошла до победе у 74. минуту.

Лига шампионадруго коло:

Група Е:

АЕК – Бенфика 2:3 (0:2)

Клонаридис 53,63 -- Сеферовић 6, Грималдо 15, Семедо 74

Бајерн – Ајакс 1:1 (1:1)

Хумелс 4 -- Мазруи 22

Табела: Ајакс 4, Бајерн 4, Бенфика 3, АЕК 0.

Група Ф:

Хофенхајм – Манчестер сити 1:2 (1:1)

(Белфодил 1 – Агуеро 7, Силва 86)

Лион – Шахтјор 2:2 (0:2)

Дембеле 70, Дубоа 72 -- Мораеш 44, 55

Табела: Лион 4, Манчестер сити 3, Хофенхајм 1, Шахтјор 2.

Група Г:

ЦСКА Москва – Реал Мадрид 1:0 (1:0)

(Влашић 2)

Рома – Викторија Плзењ 5:0 (2:0)

(Џеко 3, 40, 92; Индер 64, 73)

Табела: ЦСКА 4, Рома 3, Реал Мадрид 3, Викторија 1.

Група Х:

Јувентус – Јанг Бојс 3:0 (2:0)

(Дибала 5, 33, 69)

Манчестер јунајтед – Валенсија 0:0

Табела: Јувентус 6, Манчестер Јунајтед 4, Валенсија 1, Јанг Бојс 0.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЛШ: Хет-трик Дибале за победу Јувентуса, Сити се извукао против Хофенхајма

ЛШ: Хет-трик Дибале за победу Јувентуса, Сити се извукао против Хофенхајма

02.10.2018. 21:06 21:16
ЛШ: Матић и Јунајтед играју за Муриња, Тадићев Ајакс у Минхену

ЛШ: Матић и Јунајтед играју за Муриња, Тадићев Ајакс у Минхену

01.10.2018. 10:30 10:32