Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФУДБАЛЕРИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ УБЕДЉИВО НАДИГРАЛИ СПАРТАК У СУПЕРЛИГИ: Хет-трик Мијатовића

16.12.2023. 18:08 21:31
Пише:
Извор: Јован Мијатовић нова велика ствар, фото: ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде нису имали проблема и славили су у Суботици у Суперлиги Србије.

Када Ненад Лалатовић наспрам себе или уз себе има Црвену звезду, то не може да буде незанимљиво. Тако је било и овај пут - сусрет између Суботичана и актуелног шампиона у потпуности је оправдао очекивања, а да ће тако бити могло је да се наслути већ у првом полувремену, када се мрежа тима са севера Србије затресла. Играо се 26. минут, када је Мијатовић поново показао класу и наговестио да је нова велика ствар у Љутице Богдана. Није знао Спартак шта ће са офанзивцем ривала, који је начео домаћина и довео црвено-беле до минималне предности, којом се отишло на полувреме.

Прави спектакл уследио је у наставку. Нису се ни растрчали фудбалери две екипе, а стање на семафору мењало се из минута у минут. Серија шанси отворена је покушајем Катаија, који се завршио неславно. Један од најбољих играча Црвене звезде у последњих 10 година промашио је из ситуације из које је то теже, него постићи погодак. Био је сам испред голмана и шутирао право у њега. Оно што је пропустио тад, надокнадио је неколико напада касније. После центаршута Канге био је највиши, али и најспретнији у ваздуху и велемајсторским ударцем, у маниру најбољих "деветки" главом сместио лопту у супротан угао голмана Вулића, који је остао укопан и потпуно немоћан.

Одмах потом ревашнирао се домаћин и преко Тодороског искористио попуштање у концентрацији.

Да Црвена звезда ништа не препусти случају побринула се минут после гола Тодороског.

Хванг је пронашао Мијатовића, а овом је остао лакши део посла. Други пут се уписао у стрелце, потом и трећи и поставио коначан резултат.

Спартак- Црвена звезда 1:4 (0:1)

СУБОТИЦА:  Градски стадион у Суботици, гледалаца: 2.000, судија: Илић. Стрелци:  Тодороски у 55. минуту за Спартак, а Мијатовић у 26, 56, и 94 минуту и Катаи у 53. минуту за Спартак.  Жути картони: Каласан (Спартак), Ендиај (Црвена звезда).

СПАРТАК: Вулић 6, Станојев 7, Видаковић 6, Каласан (Дурасовић) 6, Ђурасовић (Лукић) 6, Керкез 6, Тодороски (Мијић) 7, Тошески 6, Бјеловић (Рошевић) 6, Бабић 6, Мудрински (Убипарип) 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Глазер, 6 Родић 6, Драговић (Николић) 6, Спајић 6, Недељковић 6, Хванг (Красо) 7, Канга 7, Мијатовић 7,5, Катаи (Стаменић) 7, Кнежевић (Лучић) 6, Ендиај (Олајинка) 6.

В. М. Петровић

НЕНАД ЛАЛАТОВИЋ: Примили смо три гола из прекида, сами себе смо победили

Тренер Спартака Ненад Лалатовић имао је само једну замерку према својим играчима након сусрета са Црвеном звездом.

- Јесте. Два одбрамбена играча нам нису играла, леви бек и штопер који су јако бити за нашу игру. Превисок је резултат 4:1. Примили смо три гола из прекида, сами себе смо победили. Криви ми је што смо овако наивно примили голове. Немогуће да у задњим секундама мали Мијатовић сам буде и да гол главом. То замерам играчима. Звезда је боља била и заслужено је победила - рекао је Лалатовић после утакмице.

БАРАК БАХАР: Важан тријумф пред "вечити дерби", Мијатовић заслужио хет-трик

Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бархар рекао је да је победа над Спартаком у Суботици (4:1) важан тријумф пред "вечити дерби" који је на програму у среду на стадиону Партизана.

- Било нам је важно да победимо на тешком терену и против доброг противника. Дошли смо да се боримо са великим мотивом. Приказали смо ефикасност и тријумфовали на изузетно важном мечу пред вечити дерби, ово је добар моменат за нас - истакао је Бахар.

Говорио је стратег Звезде и о феноменалном издању Јована Мијатовића који је постигао хет-трик.

- Постигао је лепе голове. Најбитније је да напорно тренира. Агресиван је, ради за тим и на основу свега тога је заслужио голове.

Наредни дуел очекује црвено-беле у среду, када ће одмерити снаге са вечитим ривалом Партизаном.

- Знамо да нас очекује важна утакмица, то смо чули и од навијача. Свесни смо колико је дерби њима значајан, као и клубу. Верујемо да можемо да тријумфујемо и у последњој утакмици у овој полусезони - закључио је Израелац.

Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ КОСТА НЕДЕЉКОВИЋ: Гостовање Спартаку најважнија утакмица полусезоне

ФУДБАЛЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ КОСТА НЕДЕЉКОВИЋ: Гостовање Спартаку најважнија утакмица полусезоне

14.12.2023. 19:42 19:47
БАХАР ПРЕД СПАРТАК Лалатовић нас добро познаје, спремни смо за тежак меч!

БАХАР ПРЕД СПАРТАК Лалатовић нас добро познаје, спремни смо за тежак меч!

15.12.2023. 17:50 17:56