Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ О АКТУЕЛНИМ ТЕМАМА: Очекујем велике притиске због Косова, одржаћемо стабилност

31.12.2023. 10:33 12:05
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Председник Србије Александар Вучић био је гост јутарњег програма на ТВ Прва.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће наредних шест месеци бити тешки и очекује притиске због Косова и Русије.

 Вучић је у јутарњем програму ТВ Прва најавио и да од сутра расту пензије, плате и минималац. Када је реч о политичкој кризи, председник је истакао да је она окончана на изборима.

 О платама и пензијама

 - Не заборавите да смо дошли од тога да смо имали 320 евра. За годину и по дана просечна плата биће 1.000 евра. За нас ће наредних шест месеци бити тешки. Имате изборе у Русији, повећаваће се притисак на нас. Долазе до обнове Путиновог мандата, биће још жешћи притисак света на све који имају односе са Русијом.

 - Од сутра повећање пензија од 14,8 одсто, повећање минималне зараде од 1,78 одсто, највеће повећање у историји Србије. Никада минималац није повећан толико. И 10 одсто плате у јавном сектору. Све то расте од сутра, у фебруару људи то примају. Економија функционише добро.

О спорту

 Председник Вучић је прокоментарисао да би теоретски могао да тренира и Звезду и Паризан, али су сви довољно паметни да знају колико је слаб и да га не би узели да тренира млађе генерације.

 - Као клинац тренирао сам у Партизану, иако сам велики звездаш. Имао бих право да водим Звезду као осведочени навијач, али има и правило да могу да воде они који су били у јуниорима - казао је Вучић кроз смех, те још једном поручио да је искрени звездаш.

 Рекао је да су улагања у спорт велика, али да то није довољно.

 - Иде даље, иде више. Дали смо велику помоћ атлетском савезу. Надамо се да можемо да узмемо три медаље на Олимпијским играма. Верујем да ћемо да имамо Јокића у Паризу.

 - Огроман новац дајемо кошаркашком клубу Партизан јер то заслужују, имају добре резултате, то за кога ћу ја да навијам, то је друго.

 Претње затвором и хапшењем

 Председнику је приказан и видео на коме опозиција прети затвором и хапшењем, након што су он и Мали поделили видео из вожње у коме певају нумеру Лепе Брене "четири године".

- Змислите диктатор у "шкоди"... Знате ли неког диктарора из "шкоде"? Да се вратим на ово, увек коментаришу нас као двојац. Те они су хомосексуалци, те овај је књиговођа, ма ти дечко ни не знаш шта је то. Миливојевић и овај из Г17 су научили из новина информације. Све Бог да их поживи. Ево како ме послушала Мариника, прекинула је штрајк глађу. Све су то измислили да мало глуме хероје, ето да мало буде крива власт, све је то у реду.

 - Што се затвора тиче, да се мало и ја у затвору одморим од вас. Затворе смо средили, ако ми још гарантују мајонез и паризер, никакав проблем. Привођен сам много пута углавном због утакмица када сам mmlađi био. Можете да ме гоните за шта год хоћете, али нећете да ме уплашите. Запамтите моје речи, неће моћи да окрече оне беле линије по путевима, камо ли по школама. Узгред деца крећу у најмодернију школу у Сјеници, и онда ме питају зашто ме Бошњаци воле - каже Вучић.

 

О насиљу испред министарства

 Председнику Вучићу је приказан и видео насиља испред министартсва државне управе.

 - Ти људи раде поштено. И онда дође неко у чопору. Па пиле би вас јаче ударило него што је овај на видеу. Види се да никада на улици нису били. Али да ви не дате мајкама да иду кући својој деци... За ово смо ми криви, ја се извињавам људима из министратсва државне управе. Овакво понашање да допустим према грађанима Србије... Ај кад морамо да трпимо малтретирање целог града са шаторима у коме не спава ни вас 10, добро издржаћемо, али немојте да малтретирате остале. Ово више нећемо да допустимо и сваки сличан покупај биће санкционисан - каже Вучић.

О Путину

 - Честитао је празнике Орбану и мени. Србија је једина земља која му није увела санкције, коме другом да честита? Не живим за честитке. У политици живим за то шта ће да се прича за 20, 30 година. Да ли ће неко да воли позицију Србије, а што би је волео? Најпрљавијом кампањом су навијали у региону против листе "Србија не сме да стане".

 О опозицији

 Председник Вучић каже да је опозиција смислила нешто и себе убедила у то.

 - Прошло је много година и сада је време да ми дођемо на влас, они себе лажу. Убеђивали су себе "наш је ред, јер смо модерни а ви сте сељаци"... Ти бре Вучићу се не дрогираш а хоћеш да будеш модеран, то сам питање чуо 10 пута на различите начине.

Када је реч о немирима који су се догодили прошле недеље председник је истакао да су сви они знали да се то спрема.

 - Стигао налог са тајкунске ТВ, да се помере камере с улаза да људи обаве посао. То цели град прича. И њихови новинари и политичари. Ја кажем људима да неверујем, и говоре ми да имају јасну дојаву да ће то да раде. Наша је обавеза да чувамо инситуције, ја кажем океј ви радите свој посао. Политичка криза је заустављена на бирачким местима где су љиди рекли своје. Можете све да урадите као из приручника, али неће вам проћи ако немате народ иза себе. То видите и осетите. Народ то решава на изборима, убацујући папириће у кутију. Ово све је само њихов покушај да избегну сопствену одговорност за лош резултат. Сад се ујединило и кусо и репато - казао је Вучић те додао да су ове године опозиционе партије оствариле заједнички резулат колико су на prеthodnim изборима имали посебно свака од странака.

 - Представници ОДИР су за све ово знали унапред, као и сваки пут до сада, додао је Вучић.

 - Како они да изгубе од нас кретена... Они су генији и елита. Они су ту да ми сви радимо за њих, да лепо живе. Батајница је огромно место, зашто да не одлучује о резултатима избора... Најбоље да направимо општину "Градско језгро" и да они ту владају - казао је Вучић надовезујући се о изјаву Бјелорглића.

 - За ове лажове из Црте који су више СПН него они сами, моје питање је "а где су вам записници?" Све сте их потписали, све мирно прошло, али је све прирпеман унапред. Очекивали су да ћемо овог пута слабије проћи онда изненађење, њихов очај, те узимају власт на улици. Неће они нигде да узимају власт сем на изборима. Сада је све на СНС и њиховим одлукама... Резултати се виде - каже Вучић.

 "EXPO мора да нам да енергију"

 - Идеја о EXPO је нешто што мора да нам да страшну енергију, енергију која мора да буде огромна. Морамо да изградимо путе, болнице, тај EXPO мора да буде све, морамо да се представимо као једна од најмодернијих земаља Европе. Морамо да предстамо своје знање, да завршимо национални стадион - казао је председник.

 Притисци због Косова 

Како је председник истакао, лоша ствар је притисак око Косова.

 - Они не могу то себи дозволе. Да сам на његовом месту вероватно бих и ја то користио. Он се борио за своју земљу сад што то није било о нашу корист... Морају на то да рачунају на Западу. Ми смо се упињали око многих ствари. На пример око таблица. Са друге стране наш је интерес Отворени Балкан да више зарађујемо. Мислим да ће та долука донети корист српском народу. Постоје ствари о којима не могу јавно да говорим. Тиме смо избегли многе ствари и замке за Србију, али о томе ћу моћи некад у будућности да говорим. У јаунару фебруару очекујем најјаче притиске. Тада ће бити пик њихове кампање око избора за европски парламент. Па ће сви од Шидера и Грошеља да се нађу паметним. То су изразити албански лобисти. То није однос према Вучићу већ према српском питању. За мене је важно да долази добро време.

 О изборима

 Председник је прво говорио о изборном процесу.

 - Окончаће се изборни процес, у наредних 10 дана. Иде још један круг на осам бирачких места, понављају се избори 2. јануара. Још рачунамо количник, чини нам се да недостаје 700, 800 гласова за још један мандат за листу "Србија не сме да стане". Боримо се за сваки глас. Онда иду рокови, када се прогласе резултати имамо могућност за консултације и тада разговрам за изборним листама. Ситуација је другачија у Београду јер није јасна већина. "Србија не сме да стане" има 49 мандата, а СПН има 43 мандата. Зависи очигледно од Несторовића - рекао је председник Вучић.

 Додао је да ако Несторовић буде хтео да се иде на нове изборе - биће нових избора, наводећи да је тешко да ће Ана Брнабић остати премијерка.

Председник је говорио о нередима у Београду и рекао и да хотели први пут нису пуни због оног што су радили.

 - Неки су мислили да организују демонстрације. Осим што је резултат да су им покварили посао. Неће људи да долазе тамо где се разбијају врата. Неће људи несигурност и нестабилност. Надокнадићемо то - казао је председник.

 - Желим пре свега да разговарам са Дачићем. Разлика између нас, он има много предсноти, много је отворенији, шармантнији, мислим да сам од њега борбенији и да ствари не посматрам на тактички начин, дан за даном. Ја то посматрам на три, четири године, и мислим да је он то почео да прихвата.

 Председник је поново истакао као држава није играчка.

 - Ана Брнабић и Синиша Мали су ресурси наше земље. Рекао сам противницима, када ме победите искористите моју популарнодт. Једном или два пута годишње ме поашаљите у Кину или Емирате. Ја сам тамо популаран. Искористите то, то је ресурс земље. Али неки људи осећају само мржњу. Има и тамо талентованих људи, али имају проблем са будућности Србије - казао је председник.

 Додао је да Шешељ има много већи утицај на јавност него што се мисли.

Курир

Аутор:
Пошаљите коментар
АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Апсолутна победа листе Србија не сме да стане на поновљеним изборима, неће бити насилног рушења власти

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Апсолутна победа листе Србија не сме да стане на поновљеним изборима, неће бити насилног рушења власти

30.12.2023. 21:03 22:44
ВУЧИЋ: Никада нећу да се кријем, јер сам изабран од народа

ВУЧИЋ: Никада нећу да се кријем, јер сам изабран од народа

27.12.2023. 19:43 19:51
ВУЧИЋ СА САРАДНИЦАМА: Жене су увек биле највећа снага мог кабинета, хвала им на пожртвовању

ВУЧИЋ СА САРАДНИЦАМА: Жене су увек биле највећа снага мог кабинета, хвала им на пожртвовању

27.12.2023. 13:21 13:41