Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАСТАВЉЕНЕ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ У ВОЈВОЂАНСКИМ ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА Бакић води Суботицу, Лукач Кикинду, најављују велике инвестиције КИКИНДА СЕ ПОВУЗУЈЕ ПРУГОМ СА ПРЕСТОНИЦОМ

11.07.2024. 08:36 08:49
Пише:
Извор: Приватна архива

У два војвођанска града и више општина јуче су одржане конститутивне седнице на којима су изабрани градоначелници и председници општина.

Никола Лукач поново ће бити на челу Кикинде, а Стеван Бакић Суботице.

У Суботици је  одржана конститутивна седница новог сазива Скупштине града. Нови, односно стари градоначелник је Стевана Бакића (СНС). Скупштина, која броји 67 одборника, била је поприште динамичних политичких процеса. Поред потврде одборничких мандата, изабрани су председник Скупштине са сарадницима, као и чланови Градског већа. Уз Бакића, изабрана је и нова заменица градоначелника, Чила Голи из редова Савеза војвођанских Мађара, која је prеthodno била члан Градског већа. Ово именовање сигнализира континуитет сарадње између водећих политичких опција у граду.

„ Радићемо још одговорније, да оправдамо поверење грађана. Довешћемо домаће и стране инвеститоре, завршити започете пројекте и започети реконструкцију вртића, изградњу амбуланте на Палићу, трим стазу, бициклистичке стазе, теретана на отвореном. Крајем новембра почетком децембра, креће брза пруга, чека се се употребна дозвола противпожарне заштите за Народно позориште  и отвара се позориште. И очекујемо реализацију пројекта реконструкције Опште болнице”, рекао је градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Градско веће је проширено на девет чланова, што је два више него у prеthodnom сазиву. Међу изабраним члановима су представници различитих политичких партија, укључујући СНС, СДПС, ПУПС, Покрет социјалиста, СПС и Савез војвођанских Мађара.

За председника Скупштине Града изабран је Данијел Ђивановић из Савеза војвођанских Мађара, бивши посланик и државни секретар, док је место заменика припало представнику СПС-а.


Бечеј: Вук Радојевић председник општине

На конститувној седници СО Бечеј, за председника ове општине је изабран Вук Радојевић, који је и у prеthodnih годину дана био на тој функцији.За заменика председника општине Бечеј изабран је Дане Мандић, а за чланове Општинског већа именовани су Стево Новковић, Слободан Квргић, Давид Туфегџић, Душан Милованов, Бранислав Нешић, Емеше Ђере Дечов и Серда Балаж.

Prеthodno је изабрано и руководство Скупштине општине којој ће у наредном периоду председавати  Игор Киш.


Подсећамо да је на изборима одржаним 2. јуна листа “Александар Вучић - Суботица сутра” освојила 35 мандата, “Балинт Пастор - Савез војвођанских Мађара” 19, „Суботица против насиља - бирам Суботицу – Нела Тонковић” 10, а мањинска коалиција „ДСХВ - SPP - Томислав Жигманов” три мандата.

Никола Лукач изабран је поново за градоначелника Кикинде, а његов заменик ће бити Дејан Пудар. Како је Лукач најавио у наредном четворогодишњем мандату фокус ће бити на економском просперитету, улањима у инфраструктуру и одрживи развој, пружању подршке здравству, образовању, спорту, култури и социјално угроженим групама. Када је реч о плановима Лукач је казао да се они се могу поделити на више области.


Апатин: Дубравки Кораћ нови мандат

На конститутивној седници локалног парламента у Апатину, којој је присуствовало свих 28 одборника, гласовима већине поново је за председницу општине изабрана Дубравка Кораћ која је и до сада обављала ту функцију. Она се за скупштинском говорницом захвалила на реизбору и у опширном експозеу, изнела план рада у наредних четири године.

-Оно што је започето и за шта се ускоро очекује реализација, то је управо изградња кинеске компаније која би требало да крене са радовима у току јула месеца.  Друга ствар врло битна за нашу општину је да смо након десет година коначно успели да исходујемо дозволу и сву потребну документацију за стављање у функцију Међународног путничког пристана и он ће од идуће године бити у могућности да прима речне крузере – најавила је Дубравка Кораћ.

Према њеним речима, трећа велика ствар јесте изградња пречистача отпадних вода вредног око 10 милиона еврагде је Апатин једна од првих општина у Србији која ће добити пречистач отпадних вода -канализације, а вредност тог пројекта је око 10 милиона евра.

На конститувној седници СО Апатин, за председника Скупштине је поново изабран Милан Шкрбић, док ће његов заменик бити Милош Ђерић. Посао секретара у наредне четири године је поверен Александри Вукоман.

Функцију заменика председнице општине, обављаће Радован Ђукић, док су у Општинско веће изабрани Андрија Бота, Атила Ходовањ, Недељко Брачика, Иван Ристић, Милана Вучетић и Стеван Грбић.


- Међу капиталним започетим и завршеним пројектима је изградња фабрике воде, реконструкција водоводне мреже, путне и комуналне инфраструктуре, реконструкција Опште болнице, изградња градске пијаце - набројао је Лукач. - Подстицаћемо отварање нових фабрика, радних места и малих и средњих предузећа и настојати да привучемо стране инвеститоре, нарочито у ИТ сектору, у области еколошки одрживих индустрија и пољопривредне производње. Наставићемо са уређењем комуналне инфраструктуре. Изградићемо и мини - постројење за производњу пијаће воде у свим селима, и наставити реконструкцију водоводне и канализационе мереже. Као приоритет ће и даље бити изградња путне инфраструктуре, а као најважнија биће изградња брзе саобраћајнице „Осмех Војводине” од Сомбора до Кикинде. Пројекат од стратешког значаја биће реконструкција железничке пруге, са којом ће се Кикинда повезати са престоницом. Жеља нам је  да већу пажњу посветимо унапређењу здравствених услуга и реконструкцији домова здравља и Општине болнице, изградњу новог центра за социјални рад и унапредити рад центра за пружање услуга социјалне заштите.

У Кањижи је за председника општине изабран Роберт Фејсзтамер, а за његовог заменика изабран је Небојша Ракић.  За председницу општине Сента избарана је Хајналка Бурањ и за заменика Драган Тодоровић. За председника Скупштине општине Сента Веселин Петровић, док ће његов заменик бити Атила Јухас.

С. Ковач, С. Иршевић, Н. Перковић

Аутор:
Пошаљите коментар
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ТРЕЋИ МАНДАТ ЗА НЕКАДАШЊЕГ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ Бранислав Недимовић биће поново градоначелник Сремске Митровице ЕВО КОЈИ ГРАДОВИ ВОЈВОДИНЕ ЗАДРЖАВАЈУ ИСТЕ ЧЕЛНЕ ЉУДЕ

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ТРЕЋИ МАНДАТ ЗА НЕКАДАШЊЕГ МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ Бранислав Недимовић биће поново градоначелник Сремске Митровице ЕВО КОЈИ ГРАДОВИ ВОЈВОДИНЕ ЗАДРЖАВАЈУ ИСТЕ ЧЕЛНЕ ЉУДЕ

10.07.2024. 09:01 09:15