У СУСРЕТ 8. МАРТУ - ОБУЦИТЕ КИЛТ и спремите ЈАЈА НА ШКОТСКИ НАЧИН Слана ђаконија за целу породицу
27.02.2024.
14:51
15:19
Коментари (0)
Уживајте у богатом и традиционалном укусу Шкотске с нашим рецептом за јаја.
Састојци (имамо у виду све неопходно и за фил и за поховање):
- 500 г млевеног меса
- лук
- кашичица црвене паприке
- 8 јаја
- две кришке хлеба
- пола децилитра млека
- два чена белог лука
- бибер, со
- пола шољице брашна
- пола шољице презли
- першун
За фил:
пет куваних јаја
За поховање:
два јајета
пола шољице брашна
пола шољице презли
першун
Припрема:
Издробите хлеб и натопите га млеком.
На уљу пропржите ситно сецкани лук, додајте га млевеном месу, зачините, па сједините са хлебом натопљеним млеком, једним јајетом, белим луком и сецканим першуном.
Поделите масу на пет делова.
Направите од првог пљескавицу, ставите на њу ољуштено кувано јаје, преклопите месом, па обликујте рукама лопту.
Лоптице уваљајте у смесу за поховање и пржите на загрејаном уљу пар минута на јачој ватри, а затим на лаганој још 20 минута.
Вадите на кухињски папир и служите са павлаком.
Informеr.rs/ Дневник