НЕ БАЦАЈТЕ СУВИ ХЛЕБ, НАПРАВИТЕ СТАРИ СРПСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Запечена јаја са сиром, печуркама и спанаћем
Од старог хлеба могу се да се направе бројна слана или слатка јела. Доносимо вам рецепт за сложенац од хлеба, јаја, сира и печурака који ће задовољити и најзахтјевнија непца
Ово јело изврсна је идеја за доручак, ручак или вечеру.
Састојци:
- 10 јаја
- ½ кг (старог) хлеба
- 400 грама шампињона
- 400 грама свежег спанаћа
- 200 мл млека
- 150 грама наренданог топивог сира
- 1 мањи лук
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер по жељи
- мало маслиновог уља
Припрема:
1. Загрејте рерну на 200 степени.
2. Хлеб исеците на једнаке коцке величине око једног центиметра.
3. У већем тигању на мало маслиновог уља пропржите печурке и лук које сте prеthodno очистили и исекли. За то ће вам бити потребно око пет минута на средње јакој температури.
4. У великој чинији истуците јаја, помешајте их с млеком, коцкицама хлеба, печуркама, луком, свежим спанаћем и половином наренданог сира. Посолите, побиберите и додајте сенф. Све добро измешајте.
5. Смесу пребаците у намашћени плех за печење. Преко поспите остатак наренданог сира.
6. Плех прекријте алуминијском фолијом и ставите да се пече око пола сата. Пред крај печења уклоните фолију како би сир на врху добио златносмеђу боју.
7. Послужите са салатом по жељи.
Пријатно!