Лубеница је најлепша кад је хладна и слатка, али ЈЕСТЕ ЛИ ЈЕ НЕКАД ЈЕЛИ СЛАНУ? Пробајте је уз ПИЛЕЋЕ РАЖЊИЋЕ

Љубитељи воћа једва чекају лето да могу да уживају у хладној, слаткој лубеници.
1
Фото: Youtube Printscreen

Ипак, иако обилује шећерима, лубеница је уствари поврће, јер припада породици тикава. Зато не чуди што се јако лепо може спремити и у сланим јелима. Ево једног рецепта.

Слана лубеница с пилетином

Потребно вам је:

пола средње лубенице,

2 комада белог пилећег меса,

рукола или мало сецкане зелене салате

рузмарин,

балзамико сирће,

со, бибер

мало јачег белог сира, фете или козијег

Начин припреме:

Исеците садржину лубенице на коцкице. У међувремену зачините месо и грилујте га на тигању, па исеците. На тањир ставите сецкану зелену салату, преко ње ставите пулетину, одозго сецкану лубеницу и све украсите мрвљеним сиром. Посолите, побиберите и зачините балзамико сирћетом

 

EUR/RSD 117.0490
Најновије вести