У Нови Сад стиже НЕМАЧКИ ЛАНАЦ СУПЕРМАРКЕТА Цене су мало „ЈАЧЕ“, а ево када ће и где РАДЊА бити отворена (ФОТО)

На српско тржиште стиже нови ланац супермаркета, Микс Маркт. Међународни малопродајни ланац из Немачке, Микс Маркт, званично је најавио отварање првих малопродајних објеката у Србији и то за 29. април ове године.
market prodavnica
Фото: pixabay.com

Нови супермаркети ће се налазити на Булевару ослобођења у Новом Саду, као и на две локације у Београду - у Сарајевској и Улици 27. марта.

Како се наводи на њиховом сајту, у питању је супермаркет који нуди нетипичан избор источноевропске хране.

Имамо добро осмишљену мешавину словенске хране, пољских специјалитета и румунских производа, наводе из маркета.

Овај ланац постоји од 1997. године и заузима једну од водећих позиција широм Европе. Тренутно на територији Немачке постоји 361 продавница, док Микс маркт послује на више од 350 локација широм Европе. У нашем региону присутан је у Грчкој, Бугарској и Црној Гори.

 

Како смо пронашли на њиховом званичном сајту у радњама у Немачкој, цене појединих производа су мало “јаче” од већине супермаркета у Србији. Разлог томе можда јесте што се не ради о производима које можете пронаћи у било којим маркетима. Тако килограм млевеног јунећег и свињског меса кошта 6,5 евра, ћевапи од свињског и јунећег меса од 800 грама су око 13 евра, док су ћевапи од овчијег меса исте грамаже чак 15,69 евра.

Цена литра млека износи 1,55 евра, килограм шећера се креће од 1,69 до два евра, а цена сунцокретовог уља од једног литра је два евра.

У понуди се такође налазе и производи од харинге у конзерви, пире од патлиџана, пире од диње са белим луком, укисељени пелат у кавкаском стилу, кавијар, као и многи други производи нетипчни за наше продавнице.

Дневник/Мондо

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести