overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОБЕДИО ИЗВРШИТЕЉЕ НА СУДУ Дошли му на врата због 4.500, сад морају да му плате десетоструко више!

08.08.2024. 12:13 12:25
Пише:

Нишлија Миодраг Станковић, коме су због дуга од 4.500 динара пре три године извршитељи покуцали на врата, коначно је добио судску пресуду у своју корист пошто је утврђено да то уопште није његов дуг.

Из Обједињене наплате, којој је наводно дуговао, платили су му трошкове поступка од око 74.000 динара. Ипак, он и даље није изашао из лавиринта бирократије и да би био избрисан као корисник услуга за објекат за који није ни знао да постоји, мора да сачека одлуку Вишег суда.

Миодраг Станковић живи у Новом Селу. Пре нешто више од три године добио је решење извршитеља због наводног дуга од око 4.500 динара за комуналне услуге за кућу у селу Кравље.

Иако је могао да обезбеди тај износ, консултовао је адвокате, јер у Крављу, како каже, никада није ни био и није ни корисник, ни власник, ни закупац никакве куће у том селу.

Знам где се налази Кравље, али никада нисам отишао тамо и немам тамо ништа од имовине. Опомену ниједну нисам добио, иако они тврде да су ми слали опомене. Сигурно бих, као сваки нормални грађанин, отишао да проверим то. Ођедном, од судског извршитеља на кућну адресу стиже документ - рекао је Станковић прошле године за Јужне вести.

Његове адвокатице поднеле су приговор, Основни суд га је усвојио и тада је почела парница која је тек сада окончана.

Суд је донео пресуду у Станковићеву корист, према којој ЈКП Обједињена наплата треба да му уплату трошкове поступка у износу од око 74.000 динара. Пресуда није правоснажна, али су из тог јавног предузећа већ уплатили трошкове, па адвокатица Александра Стевановић претпоставља да се неће жалити.

Током поступка је утврђено да тужени Миодраг Станковић није ни власник, ни закупац, нити фактички корисник куће, односно објекта у селу Кравље. То самим тим значи да дуговање не може да му се припише. У поступку је урађен увиђај и саслушан је председник Савета грађана, који је потврдио да тужени Миодраг Станковић уопште не живи у том селу - наводи Стевановић.

Списак корисника са Станковићевим личним подацима, попут матичног броја, једино је што га је повезивало са Крављем и дуговањем, али је током поступка утврђено да он није склопио никакав уговор са ЈКП Медиана и са Обједињеном наплатом, као и да ништа није потписао.

Ипак, Станковић је са својим адвокатицама тужио та два јавна комунална предузећа Вишем суду због заштите личних података и сада се чека расплет тог поступка.

Тек када се он оконча, Миодраг Станковић ће, ако пресуда опет буде у његову корист, моћи да буде обрисан као корисник објекта у Крављу. До тада, он може да очекује и поновни сусрет са извршитељима.

У поступку пред Вишим судом саслушан је један запослени у ЈКП Медиана, који је потписник списка корисника. Постоје још два потписа, а на основу тог једног саслушања смо утврдили ко је још учествовао у сачињавању списка корисника и против њих смо тужилаштву поднели кривичну пријаву за фалсификовање службене исправе - истиче Стевановић.

За септембар је заказано рочиште на коме ће бити саслушан и радник Обједињене наплате, у којој постоји служба која се бави подацима корисника и тада би требало, наводи Стевановић, да се сазна како тачно је Станковић повезан са кућом за коју није ни знао да постоји.

Наша претпоставка је да су само на основу имена и презимена повезали то са њим и да су само искористили његов матични број. Сада треба да се утврди ко је дао тај матични број - каже адвокатица.

Сматра да је поступак трајао дуже него што је требало, као и да га је обележило пребацивање одговорности.

(Еспресо)

Аутор:
Пошаљите коментар
ИЗБЕГНИТЕ ИЗВРШИТЕЉА ПЛАТИТЕ НА РАТЕ "Паркинг сервис" излази у сусрет дужницима

ИЗБЕГНИТЕ ИЗВРШИТЕЉА ПЛАТИТЕ НА РАТЕ "Паркинг сервис" излази у сусрет дужницима

08.12.2023. 10:47 10:52
Скупље и услуге извршитеља: Од 4. марта нове тарифе, али и "пакети"

Скупље и услуге извршитеља: Од 4. марта нове тарифе, али и "пакети"

02.03.2023. 12:44 12:47