broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Михајловићка у обиласку K10: Оваква градилишта желим (видео)

26.08.2017. 16:57 17:00
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајаловић данас је приликом ванредне контроле дела Коридора 10 у Грделичкој клисури рекла да је задовољна тим градилиштем.

"За разлику од градилишта која смо обишли протеклих дана, ово је градилиште за које могу да кажем да сам њиме задовољна. 



Данас је субота, а овде има више од 200 радника који раде у две смене, овде је више од 100 машина и заиста се ради како треба. Оваква градилишта желим да видим широм Србије. На овој деоници ради компанија из Републике Српске "Интеграл инжењеринг" и врло сам задовољна како раде", истакла је Михајловић, саопштило је ресорно министарство.



Како се наводи Михајловић је данас наставила ванредну контролу градилишта по Србији обиласком дела Коридора 10, деонице Грделица-Царичина долина у Грделичкој клисури, на којој радове изводе фирме из Републике Српске - „Интеграл инжењеринг“ и „Приједор путеви“, заједно са шабачким „Интерпоком“.



Она је истакла да је овде реч о најтежој деоници Коридора 10 и то о оном једином преосталом делу који се завршава на нашој најважнијој саобраћајници. Тренутно се ради на минирању дела који се назива Момин камен како би се заштитила деоница ауто-пута која ће овуда да прође.



„Због изузетно тешког терена кроз Грделицу ћемо имати неколико мостова и вијадукта како бисмо могли да пробијемо клисуру. До сада је изминирано и однето око 250.000 кубика камена, који неће бити уништен и бачен, већ ће бити искоришћен за подлогу ауто-пута, чиме су остварене велике уштеде. Како сам сазнала, само једног дана потрошено је више од 20 тона експлозива за минирања. 


Оно што сам тражила од извођача јесте да посебну пажњу обрате на безбедност радника и добила сам уверавања да ће све бити како треба“, рекла је Михајловић.



Она је нагласила и да је ова деоница карактеристична, јер је због захтевних радова морао да буде измештен и део међународне пруге Београд-Ниш-Прешево и даље ка Македонији и Грчкој. 



Новосаграђена деоница ове пруге у саобраћају је већ годину дана. Укупна вредност радова на Коридору 10 на деоницама кроз Грделичку клисуру износи 234,4 милиона евра.



Михајловић је данас у ванредној контроли обишла градилиште на од Српске куће до Левосоја и оценила да је критика вредела и да се у односу на раније више ради и да има много више машина.



Ову деоницу на којој раде домаће компаније „Ратко Митровић" и „Србија аутопут" потпредседница Владе обишла је и пре месец дана, када није била задовољна радовима.



"Са истог овог места пре месец дана сам рекла да више нећу дозволити шминкање градилишта пред наше доласке и најавила да ћу контролисати радове без икакве најаве. Критиковала сам тада извођаче да морају више да раде како би у року завршили ову деоницу. 



Данас је субота и морам да признам да је сасвим другачија слике од оне пре месец дана. Више се ради, има много више радника и машина и ово што видим даје наду да ће наше компаније, за које сам се толико борила да добију овај посао главног извођача на Коридору 10, свој посао да ураде на време и квалитетно", истакла је Михајловић, саопштило је ресорно министарство.



Она је још једном апеловала на наше компаније да искористе лепо време и грађевинску сезону и да сваког дана раде како би испунили свој део обавеза. 



Вредност ове деонице ауто-пута заједно са изградњом нове петље код Бујановца је око 3,7 милијарди динара и план је да радови буду завршени у новембру.



„Влада Србије улаже велики новац у путеве, то је новац грађана Србије и очекујем да се наше компаније одговорно односе према свом послу. Све плаћамо на време и тражимо да сви поштују уговоре. И знајте, ово није последња ванредна контрола овог градилишта, видећемо се ускоро“, рекла је Михајловић и додала да ћемо завршетком ове деонице добити комплетан ауто-пут од Владичиног Хана, преко Врања, до Прешева.

Аутор:
Пошаљите коментар