broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИНТЕРВЈУ: ДИРЕКТОР КОМПАНИЈЕ "ЧЕЛИК ДОО" БАЧКИ ЈАРАК: Поуздан партнер и лидер у области челичних конструкција

27.05.2024. 12:53 12:56
Пише:
Извор: Промо/ Челик доо

Компанија "Челик доо" из Бачког Јарка, основана пре више од пет деценија, бави се пројектовањем, производњом и монтажом челичних конструкција и са референцом од више од 700 успешно реализованих пројеката у Србији, региону и иностранству и представља лидера у овој области.

Значајно је што од самог почетка производње компанија бележи константан раст и развој, прилагођава се савременим захтевима индустрије челичних конструкција, а пословање базира на развијању трајних партнерстава, заснованих на узајамном поверењу и постигнутом просперитету.

*  Где је данас позиционирана компанија "Челик доо" из Бачког Јарка у пословном свету и на каквим темељима је изградила пословање и којим се све областима бави?

- Кроз деценије искуства, изградили смо репутацију поузданог партнера који не само да испоручује врхунски квалитет производа и услуга, већ и успешно управља свим фазама пројекта, од планирања до реализације - каже за "Дневник" директор "Челик доо" из Бачког Јарка, Жељко Росић. - Уз континуирано усавршавање и иновације тежимо да останемо корак испред у индустрији и да наставимо да пружамо најбоље могуће услуге нашим клијентима. Ови темељи су кључни за нашу успешност и доприносе нашој репутацији као поузданог партнера и лидера у области челичних конструкција. "Челик доо" се бави различитим областима пословања као што су пројектовање, производња и монтажа челичних конструкција различитих намена, инжењеринг, грађевински радови, изградња инфраструктуре...

* Шта компанију чини јединственом у својој делатности и како базира своје пословање у односу на све клијенте?

- Оно што нас чини јединственима у нашој делатности је наша преданост квалитету и поштовању рокова, као и наша способност да удовољимо специфичним захтевима сваког клијента. Наша пословна филозофија се темељи на индивидуалном приступу према сваком клијенту и увек тежимо да разумемо њихове јединствене потребе и циљеве. Ова посвећеност персонализованом приступу омогућава нам да пружимо решења која су оптимално прилагођена сваком пројекту.

* Који су актуелни пројекти на којима је компанија тренутно ангажована и на којим је референтним пројектима радила до сада и где послује осим у Србији?

- Тренутно смо ангажовани на неколико значајних пројеката, међу којима су  "Лозионица" Београд, реконструкција моста у Сенти, изградња железничке станице у Врбасу, топлана у Новом Саду и Лесковцу, као и изградњи неколико производних хала за приватне инвеституре, од којих је тренутно најзначајнији изградња постројења Екстракције у оквиру фабрике Дијамант у Зрењанину. Поред тога тренутно изводимо радове на изради и монтажи челичне конструкције пројекта „Реконструкција складишта нафтних деривата Ниш“ на терминалу за претовар и складиштење нафтних деривата у Нишу. Ови пројекти показују нашу разноликост и способност да се прилагодимо различитим захтевима и потребама клијената.Такође, поред Србије, наша компанија активно послује и на тржиштима Швајцарске, Немачке и Аустрије, где такође имамо актуелне пројекте.


"Кључ у руке"

Сагледавајући потражњу купаца у "Челику" су развили, уз сопствене ињжењерске и извођачке капацитете, модел градње "Кључ у руке", те изводе и остале грађевинске и инсталатерсте радове. Стручњаци и тимови компаније пружају техничку и саветодавну подршку свим клијентима током целог процеса, од концептуализације и пројектовања до производње и монтаже. Пројектантски биро компаније, који се састоји од искусних лиценцираних пројектаната, израђује најсложеније пројекте везане за производњу и монтажу челичних конструкција. На основу прорачуна и цртежа у погонима "Челика" се производе најкомплексније и најзахтевније челичне компоненте у грађевинарству и индустрији. Захваљујући специјалној механизацији, квалитетној опреми и обученим монтерима, завршавају се све врсте извођачких и мотажних радова у области челичних конструкција и пратећих радова. Предузеће располаже са високостручним кадровима у сваком сегменту пословања од високообразованих лиценцираних инжењера, квалификованих бравара, атестираних заваривача, монтера... до стручаног менаџмента и служби које могу да одговоре на све изазове у пословању.


* Да ли се планира проширење пословања и проширивање пословних капацитета и да ли компанија планира да повећа број запослених ?

- Планирамо и већ радимо на проширењу пословних капацитета неколико година уназад. Наша прва инвестиција била је изградња нове управне зграде, након чега смо проширили производну халу и набавили нову производну опрему. Ове године планирамо још једно проширење производног погона како бисмо осигурали растућу потражњу и унапредили ефикасност наше производње. Ово проширење ће омогућити повећање капацитета производње и побољшање наше конкурентности на тржишту. Такође, у складу са овим плановима за проширење, планирамо и повећање броја запослених како бисмо подржали наше повећане оперативне потребе и осигурали континуирани раст и развој компаније.

* На којим стандардима базира пословање и које све сертификате поседује компанија ?

- Наша компанија примењује систем управљања квалитетом за надгледање квалитета завршне производње и стварања бољих услова за запослене, а читаво пословање базира на високим стандардима, што потврђују бројни сертификати. Првенствено ИСО 9001, ЕН ИСО 3834-2, ЕН 1090- 2, затим сертификати ИСО 14001, ИСО 45001,ИСО 27001 и ИСО 50001.       

* Са којим компанијама, организацијама и партерима "Челик" сарађује ?

- Успоставили смо сарадњу са различитим компанијама, организацијама и партнерима. Сарађујемо са другим грађевинским компанијама, државним институцијама, приватним инвеститорима, као и инжењеринг фирмама. Посебно смо поносни на друштвену одговорност и бригу о младима, пошто већ неколико година активно учествујемо у програму дуалног образовања.

* Где у будућности "Челик" види себе на пословној мапи не само у земљи већ и у региону?

- У будућем пословању нашу компанију видимо као неприкосновеног лидера у индустрији челичних конструкција у Србији, а истовремено планирамо проширење на тржишта бивше Југославије (еx YU) као и на територије западне Европе, укључујући Немачку, Мађарску, Аустрију, Швајцарску и Чешку, али овог пута у већем капацитету. Већ смо присутни на тим тржиштима, али сада желимо знатно повећати обим наших активности и продаје како бисмо максимално искористили потенцијал које ова тржишта пружају. Наш циљ је да одржимо висок ниво квалитета производа и услуга који су препознати и цењени како на домаћем тако и на међународном тржишту, што ће нам омогућити да наставимо да градимо своју репутацију као поузданог партнера у области челичних конструкција - наглашава директор, Росић Жељко.

(Промо)

Аутор:
Пошаљите коментар