light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦЕНЕ ЛУКСУЗНИХ ВИЛА У НОВОМ САДУ КАО НА БЕВЕРЛИ ХИЛСУ Ево на колико милиона евра је процењења једна таква

24.07.2023. 09:04 09:15
Пише:
Извор: pixabay.com/ilustracija

Најскупља вила у Новом Саду и околини кошта вртоглавих 2.600.000 евра, док је оних које премашују цифру од милиона чак 60 оглашено. Вила има и у другим градовима Војводине, али су најбројније и наскупље у Српској Атини.

Она за коју власник потражује највише новца простире се на плацу од 1.100 квадрата. Реч је о кући на две етаже, са билијар столом, три купатила, ђакузијем и великим двориштем и тако даље.

Нешто јефтинија некретнина од 2.500.000 милиона је заправо кућа у оквиру које се налазе и хостел. Простире се на близу 400 квадрата и поседује 45 лежаја.

Остале виле које су у понуди су јефтиније, па она која се простире на 345 квадрата и поседује базен, те се налази на Салајци кошта два милиона евра.

Власник наводи у огласу да је кућа као из бајке, а да се налази у делу Новог Сада где живе познате личности.

- Кућа има своја паркинг места на улици испред куће и велику гаражу за 3-4 аутомобила. У дворишту прелеп базен са грејачима и тушем. Летњиковац са пуно места и за већа окупљања, где може да се роштиља, дружи и слави са породицом и пријатељима. Градња куће је врло квалитетна и чврсто грађена, коришћени су најскупљи матријали, са добром изолацијом и столаријом и подним грејањем на гас. Кућа спољашњим и унутрашњим изгледом подсећа на дворац, има куполе, а унутар купола су собе и купатило. Унутар куће је све пуно дрво, квалитетна керамика је на поду, огромне собе са пуно прозора и собе су окупане сунчевом светлошћу. Кућа поседује девет спаваћих соба, два дневна боравка, две кухиње и три купатила – описано је у огласу.

ГЛОСА: Цене кућа имају широк распон и кретале су се од минималних 400 евра, остварених у више градова у Србији, до 5.100.000 евра у општини Савски венац

Остале виле, чија је цена око 1.500.000, налазе се углавном ван града, односно у насељима: Сремска Каменица, Ченеј, Каћ и Петроварадин.


У Србији најтраженије куће од 70 до 120 квадрата

У промету кућа, по Републичком геодетском заводу, у 2022. години највише су биле заступљене оне од 70 до 120 метара квадратних, њих 47 одсто, затим кућа до 70 метара квадратних, њих 26 одсто и тако даље. Најчешће су у промету били плацеви површине од два до седам ари – 55 одсто, затим од седам до 12 ари – 24 одсто, преко 12 ари – 17 одсто и испод два ара – четири одсто од укупног промета.


Углавном су то велике куће које су, како наводе њихови власници, грађене квалитетним материјалима са простарним двориштима која поседују и базене.

Агенти за некретнине који тргују оваквом „робом” кажу да оглашене виле дуго чекају новог власника, а да већих промена у цени, понуди и потражњи није било у последње три године.

Купци и они који потражуу овакву врсту некретнине су у већини случајева наши људи који имају своје приватне компаније.

- Најскупља кућу коју тренутно имамо у понуди је на Чардаку и кошта 1.500.000 евра. Друга на Дунаву, односно на Камењару, кошта 1.300.000 евра. Реч је о кућама која су луксузне како по градњи тако и по опреми. Имају затворене и отворене базене, сауне, гараже за више аутомобила. Имају одличан поглед. То су карактеристике које утичу на цену – каже Данча Слалов директор „Статус некретнина”.

По његовим речима, понуђачи луксузних вила су људи који су дуго година код нас или у бизнису или су их наследили од својих родитеља, рођака или су они који су дуго били у иностранству.

- Купци су и наши и странци. Руси нису до сада изражававали жељу да купују такву врсту некретнине која захтева толике количине новца, јер су веома штедљиви, али су наши људи галантни. Реч је о власницима компанија – казао је Слалов.

Ретко се, каже, овакве некретнине купују кешом, углавном се да би их пазарили задужују кредитом.

Подаци Републичког геодетског завода показују да је прошле године највише кућа продато у Војводини, тачније Суботици, где је прометовано чак 1.202 стамбена објекта, док је најскупљи дом продат у Новом Саду за вртоглавих 1.054.990 евра.

С. Аничић Илић

 

Аутор:
Пошаљите коментар