ЖЕЉКО РЕБРАЧА, ПРЕДСЕДНИК КК ВОЈВОДИНА, ЗА "ДНЕВНИК" ПРЕД ФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ Круна сезоне

Прослављени српски кошаркаш и функционер Војводине говорио за "Дневник".
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Велики корак је направљен, а највећи тек треба да се деси. Кошаркаши Војводине успешно су пребродили полуфиналну препреку, надокнадили 18 разлике и са плус 42 сломили Подгорицу у реваншу. На тај начин обезбедили су шансу да се боре за трофеј АБА 2 лиге и промоцију у виши ранг, што неће бити нимало лако. На другој страни биће у најмању руку једнако амбиционзни Спартак, који је на готово истоветан начин срушио МЗТ.

Председник Новосађана Жељко Ребрача описао је због чега је прваку Кошаркашке лиге Србије посебно значајан био дуел против Подгорице.

– У првој утакмици смо имали ментални пад у другом полувремену и послали слику која није реална. Кошаркашке капацитете смо одувек имали и у реваншу смо показали да мођемо много. То је био окршај у којем смо имали најмање падова у 40 минута, узимајући у обзир целу сезону. Поносан сам на момке. Били су максимално мотивисани, паметно су радили и све је кренуло из одбране. Можда се ривал мало опустио, мислећи да је наша права слика она из другог полувремена у Подгорици. Није. Порасли смо у делу менталне снаге – задовољно је истакао први човек новосадског тима.

Без обзира на све, позива на опрез и максималан фокус пред серију са Суботичанима.

– Ништа још увек није учињено. Оно за шта играмо су утакмице које следе против изузено јаког тима на свим позицијама, са одличним тренером. Биће захтевно, али то смо желели. Сада можемо да пишемо нашу причу. Нема потребе за додатном мотивацијом, знамо где смо дошли. Ово је круна сезоне и покушаћемо да учинимо све да се пласирамо у АБА лигу.

Велики "ветар у леђа" за пласман у финале Војводина је добила од навијача у пуној малој сали Спенса, у једној од најврелијих атмосфера ове сезоне.

– Када смо кренули у све ово, желели смо да вратимо енергију у Нови Сад и Спенс. Доста година није било правих утакмица и праве атмосфере. Резултати чине то да се публика врати. Мора да се ради природно и људи ће осетити енергију. Против Подгорице су осетили да треба да дођу, зажелели су се кошарке на врхунском нивоу. Пружили смо им и квалитетну представу, направили преокрет на посебан начин. Најбоље је када се од човека до човека преноси како Војводина игра. Чујем то и у кошаркашким и некошаркашким круговима, да се прича о Војводини. Ово је тек друга година целокупног рада, много људи је укључено. Желимо да уживамо у овом моменту, али и у будућем периоду. Позивам све Новосађане и војводинаше да нас подрже, да покушамо да остваримо највиши циљ – поручио је Ребрача.

Прва утакмица Војводине и Спартака на програму је у четвртак од 19 часова у великој сали Спенса. Финална серија игра се, као и раније фазе, на укупну кош разлику после двомеча. Други дуел биће одигран седам дана касније у "Дудовој шуми" у Суботици.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести