ПО­ЛА­ЗНИ­ЦИ ШКО­ЛЕ "ИЛИ­ЈА ПАН­ТЕ­ЛИЋ" СВУ­ГДЕ РА­ДО ВИ­ЂЕ­НИ ГО­СТИ Дух за­јед­ни­штва у по­ла бе­лом, по­ла у цр­ве­ном

Ге­не­ра­ци­ја 2015. по­ла­зни­ка Во­ши­не фуд­бал­ске шко­ле „Или­ја Пан­те­лић“, ко­ју тре­ни­ра Игор Ћир­ко­вић, за не­де­љу да­на по­сти­гла је два зна­чај­на ре­зул­та­та на ме­ђу­на­род­ним тур­ни­ри­ма: у Ба­ња­лу­ци су осво­ји­ли злат­ну, а у Ме­ду­ли­ну сре­бр­ну ме­да­љу. Као по­вод, са­свим до­вољ­но за про­стор у „Во­ши­ном кут­ку“. Раз­лог ме­диј­ској па­жњи, ме­ђу­тим, убе­дљи­ви­ји је и за бо­гат­ство тра­ди­ци­је шко­ле знат­но ва­жни­ји.
Privatna arhiva
Фото: Privatna arhiva

Пре по­ла ве­ка све­ча­но је отво­рен Фуд­бал­ски цен­тар „Ву­ја­дин Бо­шков“ у Ве­тер­ни­ку. Иде­ју о осни­ва­њу цен­тра по­кре­нуо је та­да­шњи ди­рек­тор ФК Вој­во­ди­на, ле­ген­дар­ни Ву­ја­дин Бо­шков.

У ме­ђу­вре­ме­ну, на пла­не­ти не­ма ме­ри­ди­ја­ни­ма на ко­ме фуд­ба­ле­ри Вој­во­ди­не, ста­са­ли у Бо­шков цен­тру, ни­су оста­ви­ли бе­лег као под­се­ћа­ње на соп­стве­ну вред­ност и бо­гат­ство фуд­бал­ске тра­ди­ци­је Но­вог Са­да. По­ла ве­ка ка­сни­је, на те­ре­ни­ма у Ве­тер­ни­ку, у де­вет ста­ро­сних гру­па, у скла­ду са Вуј­ке­то­вом ви­зи­јом,  тре­ни­ра 250 де­ча­ка.Ве­ћи­на њих је би­ла на тур­не­ји, за­јед­но са сво­јим тре­не­ри­ма ко­ји не пам­те вре­ме ка­да је Бо­шков цен­тар гра­дио, али мо­гу да све­до­че да у овом ве­ку усло­ви за раз­вој мла­дих игра­ча ни­ка­да ни­су би­ли ква­ли­тет­ни­ји.

Фуд­бал одав­но ни­је је­ди­ни иза­зов ме­ђу на­след­ни­ци­ма слав­них прет­ход­ни­ка у шам­пи­он­ској тра­ди­ци­ји Вој­во­ди­не. Дух за­јед­ни­штва и при­пад­но­сти клу­бу раз­ви­ја се ак­тив­но­сти­ма у окви­ру шко­ле, али и из­ван обје­ка­та Бо­шков цен­тра. Где год да по­ђу, где год да се по­ја­ве, чла­но­ви Во­ши­не шко­ле су при­мер и у по­на­ша­њу и у од­но­су пре­ма вр­шња­ци­ма из су­пар­нич­ких еки­па и пре­ма сва­ком окру­же­њу у ко­ме се за­тек­ну. Че­ка­ју­ћи сво­јих пет ми­ну­та, са­ти­ма и да­ни­ма, ме­се­ци­ма и го­ди­на­ма, вред­но од­го­ва­ра­ју на оба­ве­зе сво­јих учи­те­ља, сле­де­ћи траг ви­зи­је слав­ног прет­ход­ни­ка, ко­ји је пре по­ла ве­ка по­ста­вио те­ме­ље са­др­жа­ја за 21. век.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести