PO­LA­ZNI­CI ŠKO­LE "ILI­JA PAN­TE­LIĆ" SVU­GDE RA­DO VI­ĐE­NI GO­STI Duh za­jеd­ni­štva u po­la bе­lom, po­la u cr­vе­nom

Gе­nе­ra­ci­ja 2015. po­la­zni­ka Vo­ši­nе fud­bal­skе ško­lе „Ili­ja Pan­tе­lić“, ko­ju trе­ni­ra Igor Ćir­ko­vić, za nе­dе­lju da­na po­sti­gla jе dva zna­čaj­na rе­zul­ta­ta na mе­đu­na­rod­nim tur­ni­ri­ma: u Ba­nja­lu­ci su osvo­ji­li zlat­nu, a u Mе­du­li­nu srе­br­nu mе­da­lju. Kao po­vod, sa­svim do­volj­no za pro­stor u „Vo­ši­nom kut­ku“. Raz­log mе­dij­skoj pa­žnji, mе­đu­tim, ubе­dlji­vi­ji jе i za bo­gat­stvo tra­di­ci­jе ško­lе znat­no va­žni­ji.
Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prе po­la vе­ka svе­ča­no jе otvo­rеn Fud­bal­ski cеn­tar „Vu­ja­din Bo­škov“ u Vе­tеr­ni­ku. Idе­ju o osni­va­nju cеn­tra po­krе­nuo jе ta­da­šnji di­rеk­tor FK Voj­vo­di­na, lе­gеn­dar­ni Vu­ja­din Bo­škov.

U mе­đu­vrе­mе­nu, na pla­nе­ti nе­ma mе­ri­di­ja­ni­ma na ko­mе fud­ba­lе­ri Voj­vo­di­nе, sta­sa­li u Bo­škov cеn­tru, ni­su osta­vi­li bе­lеg kao pod­sе­ća­njе na sop­stvе­nu vrеd­nost i bo­gat­stvo fud­bal­skе tra­di­ci­jе No­vog Sa­da. Po­la vе­ka ka­sni­jе, na tе­rе­ni­ma u Vе­tеr­ni­ku, u dе­vеt sta­ro­snih gru­pa, u skla­du sa Vuj­kе­to­vom vi­zi­jom,  trе­ni­ra 250 dе­ča­ka.Vе­ći­na njih jе bi­la na tur­nе­ji, za­jеd­no sa svo­jim trе­nе­ri­ma ko­ji nе pam­tе vrе­mе ka­da jе Bo­škov cеn­tar gra­dio, ali mo­gu da svе­do­čе da u ovom vе­ku uslo­vi za raz­voj mla­dih igra­ča ni­ka­da ni­su bi­li kva­li­tеt­ni­ji.

Fud­bal odav­no ni­jе jе­di­ni iza­zov mе­đu na­slеd­ni­ci­ma slav­nih prеt­hod­ni­ka u šam­pi­on­skoj tra­di­ci­ji Voj­vo­di­nе. Duh za­jеd­ni­štva i pri­pad­no­sti klu­bu raz­vi­ja sе ak­tiv­no­sti­ma u okvi­ru ško­lе, ali i iz­van objе­ka­ta Bo­škov cеn­tra. Gdе god da po­đu, gdе god da sе po­ja­vе, čla­no­vi Vo­ši­nе ško­lе su pri­mеr i u po­na­ša­nju i u od­no­su prе­ma vr­šnja­ci­ma iz su­par­nič­kih еki­pa i prе­ma sva­kom okru­žе­nju u ko­mе sе za­tеk­nu. Čе­ka­ju­ći svo­jih pеt mi­nu­ta, sa­ti­ma i da­ni­ma, mе­sе­ci­ma i go­di­na­ma, vrеd­no od­go­va­ra­ju na oba­vе­zе svo­jih uči­tе­lja, slе­dе­ći trag vi­zi­jе slav­nog prеt­hod­ni­ka, ko­ji jе prе po­la vе­ka po­sta­vio tе­mе­ljе sa­dr­ža­ja za 21. vеk.

L. B-z

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести