Кадети Воше покрајински прваци – Кулпинац МВП, Марић најбољи дизач

Кадети ОК Војводина постали су прваци Покрајине победивши у градском дербију Нови Сад Манекс у Спенсу резултатом 3:0 (28:26, 25:19, 25:20) и тиме су се пласирали на државно првенство.
с
Фото: ОК Војводина

До одбране трофеја изабраници Страхиње Козића, који су били ослабљени неиграњем повређеног капитена Николе Брборића, дошли су пошто су у полуфиналу били бољи од Борца из Старчева 3:0 (25:12, 25:22, 25:14).

Новосађанима су припала и два појединачна признања. За најбољег играча турнира проглашен је Вук Кулпинац, који је недавно и дебитовао у првом тиму црвено–белих у Суперлиги. Стефану Марићу припала је награда за најбољег дизача.

– Овај трофеј нам пуно значи, поготово због тога што смо се директно пласирали на државни шампионат – рекао је Вук Кулпинац. – Надам се да ћемо и тамо показати шта можемо и освојити прво место. Драго ми је што сам добио МВП признање, али ми више значи што смо освојили пехар.  

Фото: ОК Војводина

Стефан Марић је истакао да је сезона била тешка.

– Много смо радили за ово и драго ми је да се исплатило. Сада настављамо и идемо да освојимо државно – поручио је Марић.

Борац је у дуелу за треће место био бољи од Сомбора максималним резултатом. Најбољи блокер турнира је Никола Милковић (Сомбор), смечер Андреј Цвитковић (Нови Сад), примач Павле Чолаковић (Нови Сад) а либеро Борислав Јевремовић (Борац).

К. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести