ВАТЕРПОЛИСТИ НОВОГ БЕОГРАДА У ФИНАЛУ ПЛЕЈ-ОФА, Раднички изборио мајсторицу против Звезде

После реванш сусрета полуфинала плеј офа за пласман од првог до четвртог места познат је један финалиста.
s
Фото: ВК Нови Београд

То је Нови Београд док ће други бити добијен после мајсторице Црвене звезде и Радничког наредне суботе.

Ватерполисти Новог Београда први су финалисти плеј-офа Суперлиге Србије, пошто су у другом мечу полуфинала као гости савладали Шабац 17:9. У првом мечу било је 14:6. Најзаслужнији за победу Новог Београда били су Алваро Гранадос са пет и Димитриос Скумпакис, који је постигао четири поготка. У другој четвртини Шабац се приближио на 6:5 али је после тога београдска екипа предвођена Гранадосом и Скумпакисом решила питање победника. Шапчани ће играти за треће место.

Новобеограђани ће још морати да сачекају на ривала у финалу, пошто је у реванш мечу другог полуфинала Раднички у Крагујевцу био бољи од Црвене звезде на петерце резултатом 13:12 и изједначио резултат у серији на 1-1. Први меч је добила Црвена звезда 12:7. Већи део утакмице се играло гол за гол.Црвена звезда је повела голом Радовића 10:8 5,41 пре краја. Марко Јанковић је смањио а у последњем нападу пред голом Звезде се нашао и голман Тодоровски који је девет секунди пре краја изједначио. Код извођења петераца Станојевић није био прецизан код домаћина а у Звезди су неуспешни били Бурсаћ, Милојевић и Радовић. За Раднички су три гола постигли М. Јанковић, Ф.Јанковић и Шулц а за Звезду Суботић и Васић. Апсолутни јунак био је Тодоровски како због гола тако и због одбране удараца са пет метара Бурсаћу и Радовићу. Мајсторица се игра у Београду наредне суботе.

У борбама за пласман од петог до осмог места Валис Вега је савладао Вукове 12:11, а Партизан је био бољи у Зрењанину од Пролетера 18:10. Победници ће играти 17. и 24. маја за пето а поражени за седмо место. Пето место доноси место на европској сцени.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести