УТАКМИЦА ЗА ПЛАСМАН ЗА 9. МЕСТО У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛСИТЕ: Убедљива Воша

Ватерполисти Војводине убедљиво су савладали екипу Наиса у првој утакмици у борби за пласман за 9. место у Суперлиги Србије са 22:14.
s
Фото: Ф. Бакић

Гости су повели са 3:1, а онда су Новосађани до краја прве деонице успели да направе преокрет и поведу са 6:4. У другој деоници Новосађани су дали четири, а нису примили ниједан погодак, па се на велики одмор отишло с предношћу Војводине од 10:4. У наставку права голеада, виђен је велики број голова на обе стране. Одбране су биле слабији део игре на обе стране. Новосађани су у трећем периоду сткли одлучну предност и сломили отпор притивника повећавши вођство и на "плус 10" (15:5), тако да се већ тада знало ко ће победити. До краја меча домаћи су успели  да задрже високу предност и дођу до победе.

Војводина - Наис 22:14 (6:4, 4:0, 7:2, 5:8)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 50, судије: Балажевић и Анђелић (обојица Београд). Искључења: Војводина 13, Наис 8. Петерци: Војводина 3 (3), Наис 3 (3).

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић 1, Каралић 2, Јановић 5, Тинтор, Баштрица 4, М. Бошковић 4, Васовић, Брешћански 1, Л. Бошковић, Вујковић 3, Слијепчевић, Блажевић 2.

НАИС: Лазић, П. Митровић 5, Пошлуга 2, Ахметов 4, Пејић, Декић, Вукићевић 1, Зарков, Илић, Лазић 1, М. Митровић, Сонзигитов 1, Живадиновић, Павловић.

Г. Маленовић

Валис и Пролетер у плеј-офу

Домаћа сезона се ближи крају, неке промене за наредну су већ познате. У Супер лиги предстоје још два кола и плеј-оф, али је извесно да ће за прва четири места конкурисати Нови Београд, Црвена звезда, Раднички и Шабац. У надметању од 1. до 6. места постигнути су следећи резултати: Раднички - Нови Београд 9:14, Шабац - Црвена звезда 12:11, Вукови - Партизан 13:12. Овим клубовима у плеј-офу ће се придружити Валис и Пролетер. У последњем колу надмметања од 7. до 12. места Валис је победио Пролетер са 19:8.

Земун је постао суперлигаш као шампион Прве А лиге. Другопласирани Београд ће разигравати са победником из дуела Таша и Старог града, који се надмећу за 11. место. У првој утакмици Стари град је победио Таш у гостима са 19:14. Поражени ће доректно постати А лигаш. Прва два састава Прве Б лиге ТЕНТ и Сингидунум су постали чланови Прве А лиге.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести