БОРИСУ БЕКЕРУ више не прети банкрот

Борис Бекер, некада први тенисер света, више није под претњом банкрота.
beker
Фото: Youtube Printscreen

После успешне жалбе Бориса Бекера и споразума са кредиторима којима је дуговао, судија је одлучио да Бекера ослободи терета банкротства.

Судија је сматрао да је немачки тенисер урадио довољно протеклих година како би вратио нагомилане милионске дугове, а не треба заборавити да је због тога био осуђен и на затворску казну у трајању од осам месеци.

"Прихватам све доказе и налазим да је учинио све што је могао да испуни своје обавезе према инвеститорима", стоји између осталог у образложењу судије који је ослободио Бекера банкротства.

У првој изјави после одлуке, Бекер је нагласио да му је протеклих година било врло тешко.

"Ефекат тога што сам банкротирао ми је окренуо живот наопачке. Ни сам не знам како сам се нашао у тој позицији и нисам знао ништа о самом процесу банкрота. Потпуно сам се ослањао на оне који су ме саветовали и следио сам што ми је било речено, верујући да је то у мом најбољем интересу, Сад, када ми је то објашњено, видим да су неки савети које сам добијао били не само погрешни, већ злонамерни и стизали су од људи којима очигледно није било у срцу да воде рачуна о мом интересу", рекао је бивши тренер Новака Ђоковића.

Немац, који је три пута освајао титулу на Вимблдону и тамо играо још четири финала, недавно је изјавио како му је велика жеља да се врати послу на омиљеном турниру.

За сада, мораће још да сачека, јер му још није истекао период током којег не може да уђе у Велику Британију.

(Дневник/Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести