Шахиста из Новог Сада Никола Адамовић лидер Кадетско-јуниорске проблемске лиге Србије

Tреће коло Кадетско-јуниорске проблемске лиге Србије одржано је 21. априла широм Војводине, у Београду и Власотинцу истовремено, а решавани су исти проблеми у обе старосне групе: четири двопотеза, тропотез и студија.
sah
Фото: ФИДЕ/Ленарт Отс

У групи до 12 година победио је десетогодишњи Никола Адамовић из Новог Сада са 29 поена од могућих 30, и то је пети резултат у надметању 47 учесника. Овим остварењем Никола је потврдио правило да се активан и проблемски шах прожимају и међусобно допуњују.

Наиме, Никола је победник Кадетског првенства Војводине до 10 година, а тријумфовао је и у Младеновцу на Републичком такмичењу ученика четвртог разреда основних школа.

Похвале заслужују и Вукашин Чемерлић са 22 поена, Јован Билић и Милица Вујичић са 20 поена, Михајло Билић са 16, те Алекса Ивашковић, Марко Жига и Васа Ракић са 15 поена.

У старијој групи победили су Вера Вујовић и Урош Зарић са максималних 30 освојених поена. Следе: Никола Гвозден и Алекса Аврамовић, Мила Раденковић и Михаило Момчиловић са 29 поена, Лука Ристић са 25, Страхиња Радошевић и Павле Куцуловић са 24, Лазар Младеновић и Вук Станишић са 22 поена, Виктор Вујић, Андрија Нићин, и Иван  Хучок са 20 поена, итд.

Следеће коло ће највероватније бити 1. јуна, да би се на јесен одржала још три кола, тако да није касно да се и тада прикључе деца из других места.

С. Бојковић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести