НАЈБРЖИ ШАХ У НАЈБРЖЕМ ВОЗУ: Сјајна промоција древне игре у возу „Соко“ на релацији Нови Сад – Београд

Пријатељски меч између екипа Шаховског савеза Новог Сада и Шаховског савеза Београда с циљем да се промовише игра на 64 поља одигран је у понедељак у возу „Соко“ на релацији између ова два града.
sah
Фото: Шаховски савез Београда

Резултат је био у другом плану ове несвакидашње акције под називом „Најбржи шах у најбржем возу“. Мешовите екипе, састављене од тројице сениора, две даме, по један омладинац и омладинка, кадет и кадеткиња, ветеран, новинар и јавна личност, одиграле су на 12 табли по шест мини-мечева брзопотезног шаха у сваком смеру.

У 13 часова се кренуло из Београда за Нови Сад, а у 15 сати назад за главни град.

– Изузетно ми је драго што је Шаховски савез Новог Сада био део једног овако интересантног догађаја. Мислим да смо направили једно јако лепо и позитивно дешавање у циљу развоја и популаризације шаха. Захвална сам Шаховском савезу Београда на позиву да учествујемо, као и свим организаторима са којима смо успели успешно да изнесемо овако добру причу. Захвална сам, такође, својој новосадској екипи за коју су наступали одлични играчи. Радујем се будућој сарадњи са Шаховским савезом Београда и  организовању нових интересантних догађаја – рекла је за „Дневник“ председница Шаховског савеза Новог Сада Светлана Стојадинов.

Фото: Шаховски савез Београда/Фејсбук

За екипу из Српске Атине играли су кадети Теодора Јауковић и Милош Пасула, омладинци Ања Јовановић и Лав Пајчин, сениори Александар Ковачевић, Миша Пап и Аталик Суат, жене Драгана Нешић и Милица Миливојевић, ветеран Слободан Бојковић, позната личност Павле Бајчетић и новинари Велимир Петрушић и Жељко Медар.

Састав из Београда чинили су кадети Новак Думбеловић и Вера Вујовић, омладинци Лука Ристић и Невена Ђорђевић, сениори Милош Милошевић, Марко Ивановић и Владимир Луковић, жене Ксенија Томин и Радмила Ковачевић, ветеран Миодраг Ћетковић, јавна личност Александар Симић и новинар Александар Станић.

Меч су судили Светлана Стојадинов и Владимир Шакотић.

С. Костић – К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести