ПИРОВА ПОБЕДА РУКОМЕТАША ВОЈВОДИНЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Гол фалио за чудо

Рукометаши Војводине победили су Кадетен са 24:21 у четвртом колу Топ 16 фазе Лиге Европе, али то није било довољно да прођу у Топ 12 фазу Лиге Европе због гол разлике.
s
Фото: С. Шушњевић

Новосађани су били веома добри на почетку и ставили су до знања Швајцарцима да их очекује дугих 60 минута, пуних борбе и неизвесности. Солидна игра у одбрани, неколико везаних интервенција Трнавца и сигурна егзекуција у првих пет минута донеле су домаћину три гола предности након седам минута игре (3:0). Убојити су били црвено-бели са свих позиција, па је стартег гостију Хрвоје Хорват покушао да прекине серију домаћих минутом одмора. У потпуности је одсечен био мајстор игре у редовима Кадетена Ђоан Кањелас што је утицало на организацију напада гостију.

Наставило се чаробно вече са Вошу, а туробно за Кадетен па је нови тајм-аут тражио тренер Швајцараца. Гости су до првог гола стигли у 13. минуту преко Лукаса Хербургера и то са играчем више, пошто је искусни дефанзивац Војводине Миљан Пушица зарадио искључење. Серију од три гола Кадетена, прекинуо је са два поготка сјајни белоруски интренационалац Борис Пуховски и потврдио да има решење и када га други немају. Када се чинило да ће гости смањити заостатак поново је Андреј Трнавац спустио ролетну и стигао до двоцифреног броја одбрана  у првих 20 минута сусрета. Једина светла тачка Швајцараца био је Тор Рикардсон који је са крила пробијао црвено-бели бедем. У финишу првог дела головима Пјетрашика Кадетен се консолидовао и смањио заостатак.

Полувреме за памћење Војводине. Феноменална одбрана и разгоропађени Андреј Трнавац са 14 одбрана обележја су првих 30 минута.

Сјајно је стартовала Војводина у наставку и головима Грегора Оцвирка отишла је на плус пет (13:8). Ипак, гости су се консолидовали, па се играло гол за гол. Ариел Пјетрашик преузео је Рикардсонову улогу и решетао је гол Воше у другом полувремену. Играла је Војводина зрело, одржавала потребну предност, али није могла да се одлепи и мирно дочека сам финиш утакмице. Какав су посао Новосађани направили у одбрани довољно говори податак да је шпански ас Ђоан Кањељас први гол постигао у 50. минуту. Смањили су Швајцарци заостатак и резултат у 54. минуту (22:20) водио их је међу 12 најбољих тимова Лиге Европе. Првим голом на мечу Петра Ђорђића Војводина је имала три гола предности, али у последњем нападу није успела да постигне погодак, те су упркос поразу рукометаши Кадетена прошли даље.

Публика је сјајним навијањем у току и након меча честитала играчима Војводине на сјајној борби.

А шта је након утакмице изјавио Лука Роган можете погледати ОВДЕ.

Војводина - Кадетен 24:21 (11:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 2002. Судије: Лешјански и Пјахота (Пољска). Седмерци: Војводина 5 (3), Кадетен 4(4). Искључења: Војводина 8, Кадетен 6минута.

ВОЈВОДИНА: Оцвирк 6 (2), Вуковљак, Азиз 1, Ратковић 1, Миленковић 2, Сунајко, Пушица, Рађеновић 3, Пешић, Роган 5, Ђорђић 1 (1), Голубовић 1, Пуховски4, Николић, Лучин, Трнавац(19 одбрана).

КАДЕТЕН: Бен Ромдане 1, Рикардсон 7 (4), Кањељас 1, Храховец 2, Шопер, Лир 1, Брокер, Пјетрашик 7, Марковић, Марос, Мартиновић, Принс, Хербургер 2, Пилиповић (8 одбрана, 1 седмерац), Мејер (1 одбрана, 1 седмерац).

В. Гвозденовић

ТОП 16 ФАЗА ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Група 3

Силкеборг – Флензбург 26:45

Војводина – Кадетен 24:21

Група 1

Рај Некар Левен – Забрзје 27:23

Нант – Бургдорф33:36

Група 2

Савехоф – Нексе 34:28

Горење – Скјерн 24:29

Група 4

Динамо – Спортинг 27:31

Фуксе – Константа 35:31

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести