КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ ,,ПРОФ. ДР БРАНИСЛАВ ПОКРАЈАЦ": Новосађани пребродили Црвену звезду, на реду је суперлигашки окршај са Партизаном

Рукометаши Војводине савладали су Црвену звезду у Београду са 33:29 (14:9) обезбедили пласман међу четири најбоље екипе Купа Србије ,,проф. др Бранислав Покрајац". 
1
Фото: СРЛ

Новосађани су, као по обичају добро стартовали и играли су на високом ниову на обе стране. Гранитна одбрана Воше је терала Београђане да имају дуге нападе који су углавно завршавани уз претњу пасивне игре. Расположени су на старту били крилни играчи Воше Стефан Сунајко и Вукашин Воркапић, а посебно је важно за српског шампиона да је прве минуте у званичној утакмици уписао млади средњи бек Стефан Додић који ће луцидним додавањима и добром организацијом напада много значити екипи Бориса Ројевића. Након десет минута Новосађани су водили са 7:3. Црвена звезда је успевала да остане у игри и није дозволила противнику да направи осетнију предност, па су на одмор отишли са пет голова заостатка.

У наставку сусрета играло се гол за гол. Средином другог дела уследила је серија Црвене звезде која је благо уздрмала Новосађане, али су се гости брзо консолидовали и били ефикаснији. Намучили су Београђани десетоструког узастопног шампиона Србије и упркос негативном резултату показали да су добро радили на припремама и да ће бити претња свим екипа у српској рукометној елити.

Новосадске рукометаше у суботу очекује нови пут за Београд и дерби сусрет 15. кола Суперлиге Србије са Партизаном од 19.30 часова на Бањици.

В. Г.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести