ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Французи крупним корацима иду ка полуфиналу, Мађарска нокаутирала Хрватску

Рукометна репрезентација Француске победила је Исланд у трећем колу главне фазе Европског првенства са 39:32, док је Мађарска савладала Хрватску са 29:26.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Актуелни олимпијски шампиони су се тако реванширали Исланђанима за пораз на прошлом ЕП.

У екипи Гијома Жила сви играчи су се уписали у листу стрелаца, а најефикаснији су били Лудовик Фабрегас и Мелвин Ричардсон са по шест голова. Мем и Ремили су дали по пет голова, док је Никола Карабатић три пута затресао мрежу Исланда.

Показали су Французи класу на мечу против Исланђана, где су од самог старта ставили до знања да су боља екипа и да ће лагано доћи до победе. Током првог дела игре Француска је имала највише пет голова разлике, док је у другом делу меча Француска славила на крају са седам голова предности што је највећа разлика која је била на овом мечу.

Рукометаши Хрватске пренели су у главну рунду Европског првенства бод који су освојили против Аустрије. Уследио је пораз од Француске, а у мечу који је носио префикс бити или не бити, када је реч о наставку сна о полуфиналу, Хрватска је после велике борбе поражена од Мађарске са 29:26 (14:13).

Мађарска је одлично и одлучно почела меч. Водила је током првог полувремена са 9:5, али је честим ротацијама у саставу тима, селектор Горан Перковац, успео да убрза ритам, па је Хрватска до краја првог полувремена стигла до прихватљивих 13:14.

У наставку меча, уследила су по два гола на обе стране, а затим су мреже мировале готово шест минута. Офанзивну агонију обе селекције, прекинуо је Кларица – 15:15. Уследио је рат нерава, а на пет минута пре краја, на семафору је писало 25:25.

Било је јасно да следи трилер завршница. Хрватска је направила две грешке, а Мађарска у режији Лекаија и Боке стигли до 27:25. Хрватска је изгубила још једну лопту, а Сипош из контра ставио тачку на драму.

Превагу на тасу Мађарске, донели су Бенце Имре са седам, Ричард Бодо са пет, Мате Лекаи са четири гола. Код Хрватске, Филип Главаш и Тин Лучин су постигли по пет, Игор Карачић и Звонимир Срна по три гола.

До краја главне рунде такмичења, Хрватску очекују дуели са селекцијама Немачке и Исланда, док ће Мађарска, која може до полуфинала, играти против Француске и Немачке.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1197
Најновије вести