ЗРЕЊАНИНКА ЈОВАНА АРСИЋ ПРЕДВОДИ СРБИЈУ: Почиње ЕП у веслању у Сегедину

На Европском првенству у веслању које у четвртак почиње у Сегедину и трајаће до недеље Србија ће имати три посаде.
с
Фото: Италијанска веслачка федерација

Јована Арсић ће се такмичити у скифу, Душан Славнић и Виктор Пивач у двојцу, а искусни Суботичанин Александар Беђик и Матија Рајковић, који ће дебитовати на сениорском ЕП, у дубл скулу.

Арсићева брани бронзу са прошлог шампионата на Бледу 2023. године. Био је то највећи успех најбоље српске веслачице у каријери и прва медаља на великим такмичењима.

ЕП ће Зрењанинки бити први циљ ове сезоне и припрема за Олимпијске игре у Паризу, за које има норму и једина је из наше репрезентације са визом за Француску. Она ће у четвртак стартовати у квалификацијама у 12:20 часова, а како је недавно за „Дневник” рекла циљ јој је да се опет нађе у борби за одличје. Пре ње ће на сцену ступити двојац Славнић – Пивач, у 10:55 часова, а дубл скул Беђик – Рајковић прву трку веслаће од 11:20.

У исто време ће се у Сегедину одржати и европске квалификације за Олимпијске игре у Паризу у којима ће визу за највећи спортски догађај покушати да овери Николај Пименов, Рус који је од прошле сезоне у дресу српске репрезентације. Он ће у четвртак веслати у скифу у 9:10 часова.

Квоту за Париз јуриће и наш двојац Милош Васић – Мартин Мачковић, петопласирани са ОИ у Токију 2021, на финалним квалификацијама у Луцерну од 19. до 21. маја.

Са репрезентацијом Србије у Сегедину је и тренер Никола Стојић, као и помоћник Милош Станојевић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести