СТОНОТЕНИСЕРКЕ НОВОГ САДА ОСВОЈИЛЕ ДЕВЕТУ ШАМПИОНСКУ ТИТУЛУ, СЕДМУ УЗАСТОПНУ: Не знају за пораз три и по сезоне

Стонотенисерке Новог Сада наставиле су доминацију у Србији.
1
Фото: Ј. Типура

Освојиле су нову титулу, седму у низу, девету у последњој деценији. Новосадјанке су, након 4:1 на свом терену, славиле и у другој утакмици финала плеј-офа Суперлиге пошто су у Сенти са 4:0 надвисиле ТСЦ из Бачке Тополе.

Изабранице тренера Слободана Стојанова, уједно вијају и својеврсни рекорд загребачког Вјесника од 122 победе у низу, када је некадашњи првак Европе са Шурбеком, Стипанчићем и Чордашом освојио четири титуле првака Југославије, без пораза у периоду од 1971. до 1975. године. СТК Нови Сад не зна за пораз три и по сезоне (96 победе), од јануара 2021. Да би достигао тај несвакидашњи победнички низ, морао би целу идућу сезону да заврши без пораза у 26 утакмица.

– Велики је успех освојити титулу, а огроман понављати се из године у годину, пошто сви желе скалп шампиону. ТСЦ из Бачке Тополе је скуп бивших репрезентативки, имају и појачање из Мађарске, Грузијка Никоани је све боља, намучила нас је ове сезоне. Обилић из Новог Кнежевца има такође репрезентативке Србије, изузетно искусне, бивше освајачице европских медаља за младе. Јосип Колумбо из Ниша има Монику Молнар Кнежевић уз појачање из Грчке. Тешки противници. - девојке Новог Сада фокусиране, додатно мотивисане и зато им скидам капу јер свака утакмица у сезони за њих је као прва или као последња за титулу – казао је тренер Слободан Стојанов.

Српке шампионке и ове сезоне успеле су да се домогну четврт-финала Лиге шампиона.

– Још једна блистава трофејна сезона, а још смо гладни пехара и доказивања. Ове сезоне, поред титуле смо направи и искорак у Европи, поново међу осам, а мало је фалило за улазак у полуфинале Лиге шампиона. Увек, поред резултата, промовишемо и наше српске младе играчице. Река Безег је потврдила свој потенцијал и то да се на њу већ сада озбиљно рачуна и мислим да ће идуће сезоне експлодирати – сматра председник УО клуба Дан Фрациле. 

Јуниорка Сара Радак је већ стални део првог тима.

– Радује ме њен однос, пошто  знам да њено време тек долази. Анета Максути и Тијана Јокић су очврснуле у Лиги шампиона – казао је Фрациле. Више нису неискусне. Скинуле су скалп европским шампионкама, играчицама из топ-60 света као што су Ју-Фу, Шао Ðени или Зариф, а играле са на једну лопту са легендом Самаром. Све то полази од приступа на тренингу.

У клубу су поносни на чињеницу да је стасао млад тренер Милош Тиосављевић, први сарадник Слободана Стојанова.

– Мислимо и о кадеткињама. Имамо и сјајне младе девојке у клубу од 14-15 година које се кале на двојно у Првој лиги. То је наш концепт. Мислити широко и дугорочно – истакао је Дан Фрациле.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести