СТК НОВИ САД НАСТАВИО ДОМИНАЦИЈУ Освојена седма узастопна титула и 96. победа у низу

Стонотенисерке Новог Сада освојиле су нову титулу првака Србије, седму узастопну, а укупно девету у последњој деценији.
d
Фото: Ј. Типура

Новосађанке су, након 4:1 на свом терену, славиле и у другој утакмици финала плеј-офа Суперлиге пошто су у Сенти са 4:0 надвисиле ТСЦ из Бачке Тополе.

Најнеизвесније било је на отварању меча када је први рекет Новог Сада Анамариа Ердељи, у партији која је трајала скоро сат времена, савладала најбољу играчицу ТСЦ-а, Ему Речко са 3:1. Потом је Анета Максути била убедљива над Грузијком Аном Никоани-Червик, да би капитенка Новог Сада Тијана Јокић са 3:0 савладала мађарску интернационалку Кату Тот. Тачку на нову титулу ставила је Ердељијева тријумфом без изгубљеног сета над Никоани.

- Пресрећне смо. Нова титула. Ово је резултат наше посвећености сваком тренингу, сваком мечу. Желим да се захвалим тренерима Слободану Стојанову и Милошу Тиосављевићу и свим спаринг партнерима који ће се препознати и наравно управи клуба без које не бисмо имали можда и најбоље услове у овом делу Европе како за тренинг, тако и за такмичење. Посвећујемо ову победу и нашој деци из омладинске школе, који нас бодре свих ових година и који, такође, постижу сјајне резултате. То говори да СТК Нови Сад и наш стони тенис имају сигурну будућност - рекла је капитенка Тијана Јокић.

Нови Сад је наставио доминацију у српском стоном тенису где не зна за пораз од јануара 2021, пошто је везао 96 узастопних победа, а ове сезоне поново се  докопао и четвртфинала Лиге шампиона. Још увек рекорд непобедивости држи загребачки Вијесник од 122 победе из периода 1971 - 1975 са Шурбеком, Стипанчићем и Чордашом, али ако српске шампионке наставе са оваквим играма, ни то није недостижно.

ТСЦ - Нови Сад 0:4

Резултат по мечевима: Е. Речко - А. Ердељи1:3, А. Никоани - А. Максути 0:3, К. Тот - Т. Јокић 0:3, А. Никоани -А. Ердељи 0:3.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести