МИЛИЦА ГАРДАШЕВИЋ СЛАВИЛА У ГРЧКОЈ: Прескочила 6,89 м, али уз недозвољени ветар у леђа

Српска атлетичарка Милица Гардашевић победила је у скоку удаљ на 4. Меморијалу „Јоргос Пантос“ у грчкој Александрији.
1
Фото: Милица Гардашевић, фото: Српски атлетски савез

До тријумфа је чланица АК Војводина из Новог Сада дошла најбољим резултатом сезоне од 6,89 метара, само два центиметра слабијим од њеног личног рекорда (6,91 м) из 2023. године, али уз недозвољени ветар у леђа (+3,4 метра у секунди). Ветар је диктирао ритам на овом такмичењу на ком је Гардашевићева победничку даљину остварила у првој серији. После је уследио преступ, па 6,63 м (+3,1 м/с), па опет неисправан скок, да би у петом покушају скочила 6,75 м (+2,3 м/с). Такмичење је Милица завршила даљином 6,82 м (+6,3 м/с). Претходни најбољи резултат у 2024. години био јој је 6,74 м, када је освојила шесто место на Светском првенству у дворани у Глазгову.

– Сјајан стадион и брзо залетиште, одлично за скакање, без обзира на недозвољен ветар. Милица се одморила од досадашњих путовања, види се да је доста свежија и полако улазимо у такмичарски ритам. Остварила је лепе скокове, без обзира на ветар и задовољан сам како је одрадила ово такмичење – рекао је тренер Марко Милинков.  

Митинг у Грчкој је ученици Марка Милинкова друго такмичење у сезони на отвореном, после освојеног трећег места у Дијамантској лиги у Шангају. Као и у Кини, Милица се и сада такмичила из тренинга, без посебне припреме за овај митинг. Најзначајнија такмичења, Европско првенство у Риму и Олимпијске игре у Паризу су тек пред нашом даљашицом. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести