НОВОСАЂАНКА НА ПОСТОЉУ - Атлетичарка Милица Гардашевић трећа у Дијамантској лиги у Кини: Највећи изазови тек следе

Атлетичарка новосадске Војводине Милица Гардашевић освојила је треће место у скоку удаљ резултатом 6,52 метра на митингу Дијамантске лиге у Кини.
с
Фото: Приватна архива

Ученица тренера Марка Милинкова на одличан начин је почела сезону на отвореном. После два четврта места у овом престижном светском такмичењу, у Дохи 2020 и Риму 2022, Гардашевићева је успела да се домогне степеника на победничком постољу и првог дијаманта.  

Милица је даљину која јој је донела треће место остварила у првој серији, после које је имала слабије скокове од 6,44 м и 6,36, уз три преступа. 

– Треће место на првој Дијамантској лиги у сезони и мом првом такмичењу на отвореном у 2024. години. И даље смо фокусирани на тренинг, а најзначајнија такмичења ове сезоне тек долазе – јавила је из Кине за „Дневник” Милица Гардашевић.

Направила је наша атлетичарка први корак ка финалу скока удаљ у Дијамантској лиги. Треће место у Кини донело јој је шест бодова, а женски скок удаљ на програму је још на митинзима у Паризу (7. јул), Лондону (20. јул) и Риму (30. август). Бодови се сабирају и најбоље ће се наћи у финалу у Бриселу 13. септембра. 

– Задовољан сам како је Милица отворила летњи део сезоне. Ово је одличан пласман са солидним резултатом. Очекивано, Милици је фалило свежине, јер, као што смо рекли у најави дошли смо у Кину  из пуног тренинга. Највећи изазови сезоне су тек пред нама – поручио је Миличин тренер Марко Милинков.

Гардашевићеву очекују Европско првенство у Риму (7-12. јун) и Олимпијске игре у Паризу (1-11. август). 

- Сезона је врло захтевна. Најважније је остати здрав и пружити максимум када буде најбитније - додао је Милинков.

Победила је даљашица из Буркине Фасо Марте Коала резултатом 6,68 м, а друга је била Аустралијанка Канеша Буркс - 6,59 м. 

К. Б. 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести