ЛАНДО НОРИС ПОСЛЕ ПРВЕ ПОБЕДЕ У КАРИЈЕРИ У ФОРМУЛИ ЈЕДАН: Људи само нека сумњају, показао сам им

Британски аутомобилиста Ландо Норис рекао је после свог првог тријумфа у каријери, на Великој награди Мајамија, да је дуго већ било крајње време да дође до првенца.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Возач Мекларена је славио на улицама Мајамија пошто је на сјајан начин профитирао од изласка безбедносног возила на стазу после инцидента између Кевина Магнусена и Логана Сарџента. Норис је у периоду док је „сејфти кар“ био на стази отишао по пнеуматике, а приликом рестарта се одбранио од напада браниоца титуле Макса Ферштапена и потом без проблема одвојио. Троструки светски шампион је био други на крају, испред Шарла Леклера у Ферарију.

За Нориса је трка у Мајамију била 110. у каријери, а до ње је 15 пута стигао до подијума, што је био рекорд када се гледа број трка без тријумфа.

„Био је ово дуг дан, тешка трка, али не могу бити срећнији. Пресрећан сам због целог тима, коначно сам успео да им пружим победу“, нагласио је Норис, „Дуго сам чекао ово, али сам коначно успео. Поносан сам, многи су сумњали у мене, направио сам много грешака у последњих пет година, колико траје моја кратка каријера, али сада се све поклопило и ово је све за тим“.

Британац је претходно најближи победи био на Великој награди Русије 2021. године, када је изгубио вођство четири круга пре краја, када је остао на стази када је почела да пада јака киша. На овај начин је уједно донео прву победу Мекларену још од Велике награде Италије, када је Данијел Рикардо славио управо испред Нориса.

„Било је тренутака када сам био близу и нисам то успео да претворим у победу. Колико год су људи сумњали у то да ли ћу икада победити, ја нисам био забринут. Веровао сам у себе више него икада раније ове сезоне у то да имам то шта је потребно, као и тим, па сам био стрпљив. Радио сам свој посао, возио трке најбоље што могу, такође и квалификације. Знао сам да ће мој тренутак доћи“, истакао је Норис, „Људи упорно помињу тај Сочи, чак и после трке у Кини, када сам направио грешку у првој кривини против Хамилтона. Свако може да прича шта год хоће, људи не морају да ме воле или да ме подржавају, али када сумњају у мене у одређеним ситуацијама желим да им покажем колико нису у праву“.

Наредна трка Формуле 1 вози се за Велику награду Емилије Ромање на стази „Енцо и Дино Ферари“ од 17. до 19. маја.

(Дневник/Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести