КОНАЧНА ПОБЕДА! После 110 трка ЛАНДО НОРИС ТРИЈУМФОВАО У МАЈАМИЈУ

Возач Формуле 1 Ландо Норис је после 110 трка у коначно уписао победу у каријери и тако донекле пореметио стање у самом поретку возача.
1
Фото: X/printscreen

Инцидент који је у Мајамију изазвао Логан Сарџент поприлично је утицао на сам ток трке, а у таквом односу снаге Мекларенова ведета је славила.

Макс Ферштапен и Шарл Леклер такође су завршили на подијуму, али је читав дан свакако протекао у знаку Британца, коме би ово могао да буде подстрек у наставку сезоне.

Колико му је све значило показао је реакцијом и слављем са својим тимом, који га је буквално носио на рукама.

У изјави након тријумфа Норис није задржао емоције, а чак је и опсовао.

- Било је време, је***е, извињавам се -  изазвао је осмехе Ландо, потом додао:

- Дуг дан, тешка трка. Коначно сам на врху, одушевљен сам. Дуго се ово спремало. Успео сам да урадим то. Толико сам срећан због екипе. Коначно сам успео да јој донесем победу. Заиста сам поносан. Многи су сумњали у мене. Правио сам много грешака у последњих пет година моје кратке каријере, али сада се све поклопило. Ово је за екипу. Остао сам у Мекларену пошто сам веровао у екипу. То смо у Мајамију и показали - изјавио је Норис.

Испред осталих фаворита, као што су актуелни светски првак Макс Ферстапен у Ред Буллу и Шарл Леклер у Ферарију, Норис је бриљантно искористио своју вожњу до циља.

Са 25 свежих бодова он је сада на четвртом месту у генералном пласману, где и даље апсолутну реч води Макс Ферштапен, као и његов Ред Бул на табели конструктора.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести