ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ВЕСЛАЊУ: Јована Арсић у финалу, за медаљу се бори у недељу, двојац у полуфиналу

Веслачица Србије Јована Арсић обезбедила је финале, а двојац у саставу Душан Славнић – Виктор Пивач полуфинале на Европском првенству у Сегедину, док је наш дубл скул Александар Беђик – Матија Рајковић стао у квалификацијама.
с
Фото: Италијанска веслачка федерација

Најбоља веслачица Србије је победом у другој групи резултатом 7:27,42 минута осигурала место у завршници и прилику да се бори за медаљу.

На прошлом шампионату Старог континента 2023. на Бледу, Зрењанинка је освојила бронзу, а сада ће покушати да се домогне позиције на победничком постољу како би направила и одличну увертиру за Олимпијске игре у Паризу, за које већ има норму. Финале је у недељу у 13.54 часова.

Душан Славнић и Виктор Пивач су у двојцу дошли до полуфинала пошто су у трећој, последњој групи, освојили друго место резултатом 6:28,46 минута. Испред њих је само била швајцарска посада (6:26,14). Они ће за финале веслати у суботу у 11:20 часова.

Дубл скул посада Александар Беђик – Матија Рајковић je временом 6:34,79 билa петa у групи и за полуфинале ће морати да весла у репесажу данас од 11.13 ч.

У оквиру европских квалификација за Олимпијске игре у Паризу Николај Пименов, Рус који од прошле сезоне весла за нашу репрезентацију, победио је у првој групи (6:53,18) и пласирао се у полуфинале, које је у петак у 9.25 ч.

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести