ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ НОВОСАЂАНИМА: Одбојкаши Воше надиграли Спартак из Суботице

Одбојкаши Војводине славили су у покрајинском дербију над суботичким Спартаком максималним резултатом у 8. колу Суперлиге у малој сали Спенса.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Иако су утакмице ова два клуба, финалиста плеј-офа пре две сезоне, увек узбудљиве, сада није било превише дилеме око имена победника. Новосађани су, као што су прижељкивали, почели тријумфални низ пошто су у прошлом колу дошли до велике победе над Карађорђем, тада лидером на табели домаћег првенства. Сада је екипа тренера Марка Наранчића на скору 5-2, а има и утакмицу мање.

С друге стране, изабраници Рашка Јовановића су после два тријумфа, доживели пораз и имају половичан учинак, 4-4.

Новосађани су у војвођанском дербију добро сервирали, били одлични у блоку, а Суботичани су одиграли бледо у прва два сета, а у трећем су прокоцкали вођство и прилику да опстану у мечу.

До вођства од 1:0, Војводина је дошла тако што је у уједначеној борби прва успела да створи осетнију предност. Повела је 19:15 и са четири поена вишка направила је лепу увертиру пред завршницу. Гости нису успели да се поврате из овог минуса, а када је било најпотребније црвено-бели су били на висини задатка – Савовски у блоку два пута, Убипарип и Станковић убојити у нападу за 1:0.

У таквом ритму су и наставили Новосађани. Са два везана аса Станковића брзо су режирали вођство од 5:1, али су „голубови“ искористили пад концентрације ривала и изједначили на 10:10. Тајм-аут Наранчића одмах је уродио плодом и црвено-бели су на сервисе Станковића (један ас) везали пет поена, а сјајним решењима у нападу и непробојним блоком, који им је био најјаче оружје, уз ас и Бајандића, направили су серију 9-1 за комотних 19:12 чиме су трасирали пут до 2:0.

Спартак се разиграо у трећем сету и од почетка наметнуо ритам. Били су Суботичани сигурнији у нападу, пробијали су одбрану Воше Машуловић, Џаспер, Јунгић... Водили су гости 14:11 када је морао да реагује Наранчић тајм-аутом, а и изменом на позицији дизача, па је уместо младог Милановића на терен ушао искусни капитен Кисић. Играли су Суботичани борбено, енергично, али им је Воша дисала за вратом (18:15).

Преломни тренутак десио се када је још два аса одсервирао Станковић, првим је довео домаћина на поен заостатка, а другим је режирао и преокрет – 20:19. Војводина је брзо стигла до меч лопте (24:21), али се гости нису предавали. Спасили су три и изједначили (24:24). Савовски је, међутим, сигурним нападом донео Воши четврту прилику за коначну победу, а он је и решио посао екипи за 3:0.  

Војводина – Спартак 3:0 (25:19, 25:19, 26:24)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Симић (Обреновац), Зотовић (Београд).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 8, Милановић 1, Негић (либеро), Рудић, Елезовић, Убипарип 9, Мишковић, Станковић 21, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 13, Копитић. ић, Савовски, Копитић.

СПАРТАК: Машуловић 14, Јунгић 2, Тончић, Пеић (либеро), Лечић, Вуликић, Џексон 5, Шувачки, Себек (либеро), Павловић 5, Кујунџић, Џаспер 11, Тумбас, Дулић.

Суперлига – 8. коло

Јединство (СП) – Борац (С) 3:1

Млади радник – Карађорђе 1:3

Таково – Ц. звезда 1:3

Војводина – Спартак 3:0

Ниш – Партизан (20)

Недеља

Рибница – Раднички (18.30)

 

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести