ВОЈВОЂАНСКИ ОДБОЈКАШКИ ДЕРБИ У СПЕНСУ: Новосађани дочекују Суботичане (19)

Пре две сезоне одбојкаши Војводине и суботичког Спартака борили су се за титулу првака државе, а у ову су оба табора ушла са великим променама.
odbojka
Фото: Филип Бакић

У таквој ситуацији два тима ће одмерити снаге у војвођанском дербију који је данас у 19 часова у малој сали Спенса у 8. колу Суперлиге.

На клупи су и црвено-бели и „голубови” добили нове шефове стручног штаба, Новосађани су у потпуности подмладили екипу и играју без императива освајања трофеја, мада су већ узели Суперкуп, а Суботичани су, такође, променили неколико играча.

Иза Војводине је важан тријумф у прошлом колу, над дотадашњим лидером Карађорђем у пет сетова (скор 4-2), док је Спартак заређао две победе (4-3) и једно место испред је црвено-белих на табели. Оба тима су ове седмице на домаћим теренима доживела убедљиве поразе у европским изазовима.

– Биће ово занимљив сусрет. Ако не одиграмо 100 одсто концентрисано можемо лако да изгубимо. Наравно, очекујем победу, али неће бити лако доћи до ње. После пораза у ЦЕВ купу попричали смо и утврдили да је све до нас и нашег приступа. Свакоме ко долази у Нови Сад није лако, домаћи терен нам је и сада предност, а мислим да ће и наш сервис бити одлучујући – поручио је примач Војводине Жарко Убипарип.

Суперлига – 8. коло

Јединство (СП) – Борац (С) 3:1

Субота

Млади радник – Карађорђе (18)

Таково – Ц. звезда (18)

Војводина – Спартак (С) (19)

Ниш – Партизан (20)

Недеља

Рибница – Раднички (18.30)

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести