Тренер одбојкаша Спартака Рашко Јовановић незадовољан: Делујемо незрело, бићемо много бољи

Изгубили су одбојкаши Спартака од Војводине у Новом Саду, у 8. колу Суперлиге, а епитет војвођанског дербија овог пута није оправдан, јер су „голубови“ положили копља после три сета.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Суботичани су сада на половичном скору од четири победе и исто толико пораза, чиме нови шеф стручног штаба Рашко Јовановић, па ни играчи, не могу да буду задовољни.

– Први сет смо одиграли добро до завршнице, али онда само престаје игра у једном моменту. Стаје све, пријем, сервис и напад. У другом смо били лоши, па смо добро ушли у трећи, али на крају ни то није било довољно. Када је било најпотребније играли смо најлошију одбојку. Војводина је много зрелије, агресивније и без грешака одиграла у завршницама и показала је која је разлика између ње и нас, а то је неспособност да се преузме одговорност у сваком елементу. Екипа у овом моменту делује јако незрело – рекао је за „Дневник“ Рашко Јовановић.

Спартак је ове сезоне променио тренера, дошла су два странца, Џаспер и Џексон, а кикс је Суботичане задесио пре око месец дана када је први дизач Вуликић поломио кост у шаци.

– Ствари јесу забрињавајуће, али када се будемо сви сакупили и имали времена да сви радимо, верујем да ово може да буде много боље. Тренутно је доста лоше, пре свега у глави, али још увек није толико алармантна ситуација – поручио је Јовановић.


Вуликић без гипса

Већ на почетку сезоне Спартак је задесио пех пошто је због лома кости шаке остао без првог дизача Андрије Вуликића.

– Скинуо је гипс пре пет, шест дана, али у нормалан тренажни процес сигурно неће моћи да уђе још минимум 10 дана. Биће му потребно времена и након тога, па очекујемо можда најраније да ће од половине децембра моћи да игра – истакао је Рашко Јовановић.


Стратег „голубова“ је додао да свако мора да преузме више одговорности.

– Мора да се пронађе нешто што је ослонац. Ја у овом моменту не могу да се ослоним ни у једном елементу ни на једног играча, што је проблематично. Мислим да и они морају више одговорности да преузму на себе и да покажу да нису без разлога ту. Ипак је Спартак екипа од које се очекује да пре свега изгледа добро, а ми у овом моменту не изгледамо – додао је Рашко Јовановић.

У среду од 21.30 часова Спартак игра у Португалији реванш са Форте Бастардом у шеснаестини финала Купа изазивача, од ког је изгубио прошле седмице у Суботици 0:3.

– Колико год то чудно звучало, ми смо тај меч код куће изгубили 3:0, али смо исто тако могли да га добијемо 3:0, да смо само били мало зрелији и одговорнији у појединим ситуацијама и када год се ломио резултат ми смо правили директне грешке. Мислим да може да се дође до победе у гостима – поручио је Рашко Јовановић.

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести