СТАРОПАЗОВЧАНКЕ НАДОМАК ТРИПЛЕ КРУНЕ: Одбојкашице Јединства дели једна победа од одбране титуле

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове дошле су на корак од одбране титуле првака државе и освајања трипле круне пошто су повеле 2:0 у финалној серији Суперлиге победом над ТЕНТ-ом у Обреновцу.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

У другој утакмици изабранице Јова Цаковића славиле су над Обренвчанкама 3:1 (25:19, 13:25, 25:20, 25:12) и то у узаврелој атмосфери, пред пуном халом и више од хиљаду навијача.

Већ у среду у 19 часова Јединство ће имати прилику на свом терену у Старој Пазови подигне пехар, док ће ТЕНТ покушати да га у томе спречи и врати серију у Обреновац. 

– Знали смо да ће бити тешко, јер ово је њихов терен и публика. Показале су одличан отпор, поготово у другом сету на који ми нисмо успеле да одговоримо. У трећем и четвртом смо се вратиле и преломиле утакмицу у нашу корист. Имаћемо прилику на нашем терену да подигнемо пехар и надам се да ћемо бити довољно мирне и сталожене да то и учинимо – рекла је капитен Јединства Милица Медвед.

Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), Бранка Тица је нанизала 13, Мина Драговић 10, а Ивана Недељковић девет.

Старопазовчанке су ове сезоне већ освојиле Суперкуп и Куп Србије, па су на прагу историјског успеха – трипле круне. Прошле сезоне су први пут постале шампионке државе, а од почетка ове су важиле за главног фаворита за најбитнији трофеј.

К. Б.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести