ШАМПИОНКЕ КРЕНУЛЕ У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Одбојкашице Јединства победиле ТЕНТ и повеле 1:0 у финалу плеј–офа

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су први корак ка одбрани титуле победивши на свом терену ТЕНТ у првој утакмици финалне серије плеј–офа Суперлиге резултатом 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:17).
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

Шампионке су повеле 1:0 у серији, која се игра на три победе, уз помоћ навијача, који су испунили халу у Старој Пазови.

Изабранице Јова Цаковића имају прилику да први пут освоје сва три домаћа трофеја, а сада су прешле прву препреку за онај најважнији. 

Сигурније су биле актуелне првакиње од ривала - стабилније у блоку и боље су решавале тешке лопте у нападу. ТЕНТ је покушавао да парира екипи из Старе Пазове, али је своју игру показао само у трећем сету када му је бољи пријем омогућио разноврснији напад, а у том периоду су смањиле гошће максимално и број грешака. 
 
Неизвесност у је првом сету виђена само у уводним моментима, пошто је Јединство било веома агресивно током читаве деонице. Преломни моменат у другој деоници догодио се при резултату 17:13, у корист Пазовчанки, када су домаће поенима сестара Миљевић, као и грешкама ривала, направиле серију од 5:1 и отклониле све дилеме за 2:0.
 
ТЕНТ се није предао без борбе и бољом игром смањио је заостатак у сетовима на 2:1. Међутим, у четвртој деоници, при резултату 12:10 у корист Пазовчанки, на сервис линију стала је Мина Драговић, која је у потпуности пореметила пријем екипе из Обреновца, што се одмах одразило на резултат (16:10). Показао је ТЕНТ више пута ове сезоне да је у стању да стигне овакву разлику, али сада није имао снаге за то.

 

Јединство су предводиле Тамара Миљевић са 20 поена, Миња Осмајић која је уписала 13 и два мање имала је Бранка Тица.
 

Друга утакмица игра се у недељу у Обреновцу од 19 часова, а трећа је на програму 24. априла, у среду, у Старој Пазови (19).

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести