СЈАЈНЕ СТАРОПАЗОВЧАНКЕ: Одбојкашице Јединства се победом у Француској и трећим местом у групи опростиле од Лиге шампиона

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом над Милузом у Француској након преокрета - 3:1 (22:25, 25:20, 25:15, 25:22) у 6. колу завршиле су учешће у Лиги шампиона.
odbojka
Фото: ЦЕВ

На најлепши начин су изабранице Јова Цаковића ставиле тачку на дебитантско издање у најјачем клупском такмичењу Европе.

Други пут су савладале Милуз и тако избориле треће место у групи А, о ком је овај дуел и одлучивао. У првом сусрету у Руми Јединство је славило 3:2 и сада му је била потребна победа, до које је дошло преокретом након изгубљеног првог сета.

Иако су биле близу, играле егал у завршници, Старопазовчанке су изгубиле први сет, али су потом надокнадиле пропуштено. До преокрета су дошле доминантном игром, да би и четврти сет почеле добро, али су Францускиње држале корак, чак и преокренуле на трен (17:16). Успеле су наше девојке да одрже концентрацију и до краја одоле налету домаћина за коначних 3:1.  

Свакако Старопазовчанке нису могле да наставе да играју у Лиги шампиона јер нису биле у конкуренцији да као најбољи трећепласирани тим из свих пет група оду у плеј-оф за четвртфинале. Наставиће првакиње Србије европску причу јер ће играти четвртфинале ЦЕВ купа.

Добро су се играчице из Старе Пазове показале у овом такмичењу, парирале су ривалима, поготово када су у Турској актуелном прваку Вакифбанку „откинуле“ сет. Поред два тријумфа над Милузом, Јединство је доживело по два пораза управо од истанбулског великана и од Веро Волеј Милана из Италије, који претендује на трон ове сезоне предвођен једном од најбољих одбојкашица света Паолом Егону.

Старопазовчанке у суботу почињу други део сезоне и на домаћој сцени и у 13. колу Суперлиге у 19 часова дочекују Срем из Сремске Митровице, најпријатније изненађење домаћег шампионата. 

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести