ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА СТАРОПАЗОВЧАНКИ: Преокрет одбојкашица Јединства за подвиг у Лиги шампиона у Руми

Не само да су узеле први сет у Лиги шампиона, него су одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле и прву, историјску победу у најјачем клупском европском такмичењу.
odbojka
Фото: ЦЕВ

До првог тријумфа клуба у Лиги шампиона првакиње Србије, дебитанткиње у овој такмичењу, дошле су над француском екипом Милуз и то после преокрета и пет сетова у Руми. 

Био је ово судар два тима која су у прва два кола А групе доживела убедљиве поразе од турског Вакифбанка, браниоца трофеја и силног Милана из Италије, а првој победи радовале су се Старопазовчанке.

Два пута се Јединство враћало из минуса у сетовима, губило је 0:1 и 1:2 од тренутно прве екипе француског првенства, а када је било најпотребније, у тај-брејку биле су домаће на висини задатка.

Имале су за чим да жале Старопазовчанке у првом сету, јер су прокоцкале вођство од 7:0 и 15:8, а у егал завршници су сервис грешкама кумовале губитку ове деонице.

Поправиле су утисак у наставку када су све време држале конце у својим рукама. Смањиле су грешке, а само су два пута олако испустиле осетнију предност, срећом у првој половини сета. На крилима расположене Уне Вајагић, која је пролазила тешке лопте, Јединство је повело 20:15. Блок је био пресудан у овом делу за домаћи тим, а Вајагић је асом ставила тачку и екипа Јова Цаковића освојила је први сет у историји у Лиги шампиона – 1:1.

Као да се пресликао први сет, па су првакиње Србије ривалу који је одговорио такође добрим блоком, на сличан начин препустиле трећи и опет су биле у заостатку – 1:2.

Поново је Јединство одлично сервирало и у четвртој деоници је поштено намучио Милуз. После уједначеног почетка, домаће су два пута натерале тренера гостију да реагује тајм-аутом, али ништа није помогло, Старопазовчанке су биле у налету, имале су двоцифрену предност на седам везаних сервиса Иве Шућуровић – 17:7. Иста разлика уследила је брзо (23:13) и изборен је тај-брејк – 2:2.

Фото: ЦЕВ

Осетиле су домаће да могу до историјске победе и свим силама су се потрудиле да то и остваре. Повеле су 6:2 у петом сету, натерале ривала на тајм-аут, биле су незаустављиве и доминантне. Када је на семафору освануло 13:4 било је јасно да ће победа отићи на страну Јединства.

Сјајни примач Јединства, Бранка Тица добила је МВП награду.

Утакмица 4. кола А групе Вакифбанк – Јединство одиграће се у Истанбулу у среду, 6. децембра од 17.30 часова по нашем времену.


Јединство Стара Пазова – Милуз 3:2 (21:25, 25:20, 21:25, 25:18, 15:4)

РУМА: СПЦ „Рума“, гледалаца: 500, судије: Халас, Овука.

ЈЕДИНСТВО СТАРА ПАЗОВА: Вајагић 20, Осмајић, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић 2, Недељковић, Павловић, Шућуровић 6, Цветковић, Тица 19, Т. Миљевић 24, Родић, Драговић 10.

МИЛУЗ: Легрос 14, Нана 10, Снајдер 14, Касадеи, Ван Авермет 10, Винтерс 7, Шифтар 7, Солднер (либеро), Данард 3, Бламдаи 2, Сагер, Мајер 1.


К. Б. 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести