РЕКОРДНИХ 10 СРПСКИХ ОДБОЈКАШКИХ КЛУБОВА У ЕВРОПИ: Лига шампиона у Руми, Воша гостује Шпанцима, „голубови” у Португалији

Љубитељи одбојке у Србији могу да уживају у европским утакмицама и у мушкој и женској конкуренцији, јер су наши клубови на сцени у три такмичења Старог континента.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Следеће седмице, рекордних 10 српских екипа играће у најјачем клупском такмичењу Европе Лиги шампиона, те у ЦЕВ купу и у Купу изазивача.

Европску причу почеће одбојкашице Црвене звезде, које ће у уторак у првом мечу осмине финала ЦЕВ купа дочекати чешки Шелми из Брна од 18 часова, док ће одбојкашице Уба угостити румунски Волунтари од 19 ч у првој утакмици осмине финала Купа изазивача.

Седам српских клубова ће на терен у среду, 29. новембра. Први ће почети надметање одбојкаши Радничког из Крагујевца, који ће играти реванш меч шеснаестине финала ЦЕВ купа у Крајови од 18 часова. Одбојкашице Јединства из Старе Пазове ће у 3. колу А групе Лиге шампиона у Руми играти против француског Милуза од 19 часова.

Одбојкаши Рибнице ће се у Краљеву од 19 часова, у реванш утакмици шеснаестине финала Купа изазивача, састати са финском Аком.

Фото: Филип Бакић

Реванш мечеве шеснаестине финала Купа ЦЕВ одиграће у среду и одбојкаши Војводине из Новог Сада, у Шпанији против Рио Дуеро Сорије од 20 ч и одбојкаши Партизана у Белгији против Лувена од 20:30 ч.

Одбојкашице Железничара су домаћини у Лајковцу италијанском Кјерију у првој утакмици осмине финала ЦЕВ купа од 19 часова.

Последњи меч „одбојкашке среде” одиграће одбојкаши Спартака из Суботице на Азорима против Фонте Бастарда у реванш мечу шеснаестине финала Купа изазивача од 21:30 часова.

Фото: ЦЕВ

Радну седмицу одбојкашких клубова из Србије заокружиће одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца, које ће у четвртак, 30. новембра код куће одиграти прву утакмицу осмине финала Купа изазивача против румунског Лугожа од 19 часова. 

К. Б. 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести