ЕВРОПСКИ ПРВАК СУПЕРИОРАН У РУМИ: Одбојкашице Јединства поражене од Вакифбанка у Лиги шампиона

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове очекивано су доживеле убедљив пораз од актуелног првака Лиге шампиона Вакифбанка из Истанбула у другом колу А групе у Руми.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Шампионке Србије, дебитанткиње у најјачем европском клупском такмичењу, нису могле да парирају турском великану који брани титулу. После италијанског Веро Волеј Милана, изабранице Јова Цаковића доживеле су пораз и од екипе коју предводи селектор српске женске репрезентације Ђовани Гвидети.

Старопазовчанке су биле без Бранке Тице, која је на претходној утакмици на гостовању у Италији повредила десни скочни зглоб. С друге стране, у дресу Вакифбанка играла је репрезентативка Србије Бианка Буша, која је забележила шест поена.

Српски шампион ће у трећем колу, у среду, 29. новембра од 19 часова у Руми угостити француски Волеј Милуз Алзас.

Утакмицу Јединство – Вакфибанк посматрала је Јелена Николић, први потпредседник Одбојкашког савеза Србије.

По пропозицијама ЦЕВ, победници свих пет група пласираће се директно у четвртфинале.

Другопласиране екипе и најбоља трећепласирана играће плеј–оф за пласман у четвртфинале, а преостала четири трећепласирана тима такмичење ће наставити у четвртфиналу ЦЕВ купа.

Јединство – Вакифбанк 0:3 (15:25, 17:25, 14:25)

РУМА: СПЦ „Рума“, гледалаца: 2.210, судије: Милонакис, Муха.

ЈЕДИНСТВО: Вајагић 7, Осмајић 5, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић, Недељковић 3, Павловић, Шућуровић 5, Цветковић 1, Т. Миљевић 12, Родић, Драговић.

ВАКИФБАНК: Франти 17, Озбај, Ајкач (либеро), Огбогу 11, Брага, Башкан 1, Буша 6, Демирел, Каратасу 10, Акар (либеро), Гунеш, Ван Ален 5, Акбај 4, Томпсон 1.

 

К. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести