Рашко Јовановић, тренер одбојкаша Спартака, о полусезони: Реално, нисмо могли боље

На почетку сезоне, на клупу Одбојкашког клуба Спартак дошао је Рашко Јовановић, који је имао доста изазова с „голубовима” на три фронта.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Суботичани су, после више од 50 година, играли и у Европи. Освајањем БВА купа, пласирали су се у Челенџ куп, где су прешли прву препреку, норвешки Форде, а зауставили су се у шеснаестини финала, када је бољи био Фонте Бастардо из Португалије. Партизан их је елиминисао у четвртфиналу Купа Србије, а у Суперлиги су на седмом месту, уз половичан учинак од шест победа и исто толико пораза.

– У утакмици против Младог радника у Суботици, могли смо боље да одиграмо. Пожаревац је у том тренутку био изненађење за нас, али на основу каснијих резултата испоставиће се да резултат и није толико био неочекиван. Била је то лоша утакмица. Два дуела, од Партизана и Црвене звезде, изгубили смо на једну лопту, у пет сетова. Победа је отишла на њихову страну, не можемо да се жалимо, поготово што смо последњу утакмицу у години, с црвено-белима одиграли одлично – рекао је Рашко Јовановић у осврту на полусезону.

Спартак је имао проблема с повредама два најбоља играча, репрезентативцима, примачем Вељком Машуловићем и дизачем Андријом Вуликићем.

– Три месеца смо били у измењеном саставу у свим такмичењима.  Практично смо комплетни одиграли само прву утакмицу у сезони, када смо добили Јединство из Старе Пазове у купу 3:0, па у Нишу победивши 3:1, као и Таково код куће 3:0, као и недавно са Звездом, од које смо изгубили у тај-брејку. Коначно смо у пуном саставу, то има неки облик који је требало да буде од почетка – додао је Јовановић.

Према његовим речима у првенству је било простора за још две победе.

– Позитивно гледам на полусезону. Имали смо доста утакмица, сви играчи су добили шансу и добар део њих ју је искористио. Реално, нисмо могли много боље, јер смо били једина екипа која је скоро три месеца играла без два најбитнија "шрафа". Екипа није ни конципирана да игра на три фронта, а то смо радили – истакао је Рашко Јовановић.

К. Бугарски

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести