Одбојкашице Новог Сада завршиле сезону у Првој Лиги: Извучен максимум, жал за првим местом

Хитале су одбојкашице Новог Сада ка елити ове сезоне, биле су на врху табеле Прве лиге Србије, али су на крају поклекле и место у Суперлиги препустиле Јединству из Ужица.
odbojka
Фото: ЖОК Нови Сад

Екипа коју је преузела Данијела Кијац Вуловић, која је претходне сезоне Клек одвела у највиши ранг, забележила је 18 победа и четири пораза.

– Иза нас је успешна сезона, у којој смо успеле да извучемо максимум – рекла је Данијела Кијац Вуловић. – Амбиција нам је била да будемо у врху табеле, имали смо прилику да на првом месту завршимо сезону, али нисмо успеле. Поносна сам на играчице и начин на који су одрадиле све. Наравно, остаје жал што нисмо остали на том првом месту, имали смо све у својим рукама четири кола пре краја, али може се рећи да су младост и искуство пресудили у тим тренуцима.

Као другопласирана екипа, жуто–плаве су играле бараж за Суперлигу против Радничког из Београда, који је победио у обе утакмице  са по 3:0.

– Знали смо да ће бараж бити тежак и очекивања нису била велика. Било је само битно да одиграмо храбро и добро. Видела се велика разлика у искуству и физичким предиспозицијама. У тренуцима када се ломио резултат, нисмо успеле да будемо јаче и храбрије, што је одлика неискуства и младости. Овакве утакмице девојкама много значе, да виде да није толико страшно када играш против суперлигаша и да могу да се ослободе мало и играју храбрије – додала је Кијац Вуловић.


Склапање мозаика

Пред Новосађанка је неколико дана паузе, па настављају с тренинзима.

– Предстоје нам разговори с играчицама и склапање тима за следећу сезону. Ања Кукић иде у Сједињене Америчке Државе, а потрудићемо се да задржимо остале девојке – рекла је Данијела Кијац Вуловић.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести