НА ПУТУ ДО ЕЛИТЕ: Одбојкашице Новог Сада у врху Прве лиге Србије

Само два пораза у 13 кола Прве лиге Србије забележиле су одбојкашице Новог Сада које су друге на табели, иза ужичког Јединства.
odbojka
Фото: Новосађанке чувају друго место на табели Фото: ЖОК Нови Сад

Једини неуспеси уследили су на почетку од Београда и од лидера.

Жуто–плаве су осталим ривалкама ускратиле могућност да се радују и на тај начин су дошле у добру позицију за остваривање циља, обезбеђивања прва три места и уласка у Суперлигу.

Кормило Новосађанки на почетку сезоне преузела је Данијела Кијац Вуловић, која је претходне Клек одвела у елиту. Састав су појачале Андреа Калман, Марта Радисављевић и Мирјана Зубац.

– Рачунала сам да овај млад састав може да се бори за прва три места. Изгубиле смо од Београда у првој утакмици, јер смо биле стегнуте и помало уплашене, био је почетак сезоне, нова екипа и тренер. После је ишло све боље – рекла је Данијела Кијац Вуловић.

Тренер Новог Сада је истакла да је њен тим дошао до доброг пласмана јер је ишао корак по корак.

– Важно је припремати се за сваку утакмицу и противника појединачно, јер је свака екипа другачија по начину игре, колико може да издржи, да ли је борбена, или се предаје. Није нам толики акценат, поготово у последње време, на противничким тимовима, колико на нашој игри, јер смо дошле до одређеног нивоа који је, показало се довољно добар, чему сведочи и низ победа – додала је Кијац Вуловић.


Дерби у Ужицу

Новосађанке данас (у уторак) играју дерби са Јединством у Ужицу, које је славило у првом сусрету у Спенсу у тај–брејку.

– Ужице је искусна екипа, са великим ростером. Увек кажем да ће победити ко тог дана буде бољи. Између нас су нијансе, а ја желим да моја екипа не игра под притиском, него растерећено и за себе, а пораз у Новом Саду је спортски мотив више – рекла је Данијела Кијац Вуловић.


Новосађанке су одиграле шест сусрета у пет сетова, а победиле су у пет.

– То је показало нашу неспремност да завршавамо утакмице раније. Увек дође до опуштања, али добра ствар је што смо их све добиле сем дуела са Јединством, које је у Спенсу у тај–брејку славило 16:14. Остаје жал за том утакмицом, јер смо биле боље, а оне су имале доста среће, која их прати целе сезоне – истакла је Данијела.

Тим је од почетка много напредовао и има доста простора за побољшање, како у физичком, тако и психолошком смислу. 

– Немамо велики ростер, што је наш недостатак, али свака част девојкама које су носиоци игре и стално су на терену. Много смо урадиле у претходном периоду, па и ти тријумфи у пет сетова значе играчицама и надам се да ћемо наставити у победничком ритму – нагласила је Данијела Кијац Вуловић.


Без средњег блокера

Нови Сад је остао без Анђеле Маринковић, средњег блокера, која је оперисала лигаменте.

– Тренирамо са два средња блокера, Теодором Скочајић и Мартом Радосављевић, које подносе велики терет – истакла је Данијела Кијац Вуловић.  


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести