МОЋНИ МИЛАНО У РУМИ: Одбојкашице Јединства дочекују Паолу Егону и екипу у 5. колу Лиге шампиона (19)

Нову годину одбојкашице Јединства из Старе Пазове почеће европском утакмицом у којој у среду (10. јануар) од 19 часова у Руми дочекују један од најбољих светских тимова, Веро Волеј Милано у 5. колу А групе Лиге шампиона.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Екипа тренера Јова Цаковића приказала је одличне партије у дебију у најјачем клупском такмичењу Старог континента. Има скор од једне победе, над француским Милузом и три пораза, с тим што је успела да намучи актуелног шампиона, Вакифбанк из Истанбула узевши му сет, а парирала му је до краја.

У првом сусрету са Миланом у Италији, којим су и почеле европску причу, првакиње Србије изгубиле су максималним резултатом, а тим који предводи једна од најбољих играчица света, Паола Егону, једини је непоражен у групи А, а уз Скандићи, Фенербахче и Конељано и у Лиги шампиона. Само је Милуз успео Италијанкана да „откине“ сет.

– Паузу у такмичењима током празника смо искористили да одемо у Румунију где смо спаринговали са Албом у Блажу, која се, такође, припремала за дуеле у Лиги шампиона – рекао је тренер Јединства Јово Цаковић.

Његова екипа ће данас одиграти последњи сусрет у овом такмичењу на домаћем терену, после чега следи гостовање Милузу 16. јануара и борба за треће место у групи.

– Милано је једна од најквалитетнијих екипа и ова утакмица биће нам припрема за оно најважније за нас, дуел у Француској следеће седмице. То је суштина данашњег сусрета. Комплетни ћемо се супротставити Веро Волеју – додао је Цаковић.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести