Одбојкашице Јединства полусезону завршиле без пораза у Суперлиги: Шампионке не смеју да се успавају

Сигурним кораком одбојкашице Јединства из Старе Пазове кренуле су у одбрану титуле, прве у историји клуба освојене прошле сезоне.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Чувају шампионке врх табеле Суперлиге идеалним скором од 12 победа. Поред тога, пласирале су се у финале Купа Србије и бориће се са ТЕНТ-ом из Обреновца за други пехар у овом такмичењу. У оваквом расположењу завршиле су 2023. годину.

– Очекивали смо врх табеле, а да ли ћемо забележити све победе, 11, или 10, то је мање-више небитно – рекао је за „Дневник” шеф стручног штаба Јединства Јово Цаковић. – Важно је да напредујемо. Нисмо претрпели много измена у тиму ове сезоне, остао је костур, па ми је жеља да будемо на нивоу игара из завршнице прошле сезоне.

Стратег игре Старопазовчанки напомиње да екипа можда није играла на том нивоу, али је побеђивала.

– Суштина је да сада не смемо да се успавамо и уђемо у зону комфора. Од јануара, па наредна четири месеца морамо да пробамо да подигнемо ниво игре и да завршницу сезоне, финале купа и плеј-оф, дочекамо у форми и здрави.  Битно је како завршиш сезону, јер трофеји се броје. Табела сада лепо изгледа са тих 12 победа, међутим, кроз плеј-оф се долази до титуле – истакао је Цаковић.

Фото: ЦЕВ


Добар здравствени картон

Старопазовчанке су у овој полусезони имале разне ситуације са повредама.

– У овом тренутку је доста добро. Миња Осмајић је имала проблем још од летос, Мина Драговић је била повређена, Бранка Тица на кратко, али колико-толико су све биле у функцији. То је нормално када играте у жестоком ритму на три фронта и то јаке утакмице – рекао је Јово Цаковић.


У наредном периоду следи анализа свих утакмица у домаћем првенству, купу и Лиги шампиона, у којој је Јединство дебитовало, како би се видело где још може да се напредује. За сада су Старопазовчанке ривал ком сви хоће да прекину победнички низ.

– Када други играју против шампиона немају шта да изгубе, њихови мотиви су много већи, желе да се доказују, као и ми у Лиги шампиона, па можда некад играмо и изнад максимума јер смо растерећени. Немамо проблем с тим, свесни смо чињенице да сви желе да нас победе, као и тога да је теже одбранити него освојити титулу. Основа за добар резултат је добро тренирање и комплетан тим у хали – напоменуо је Јово Цаковић.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести