СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Абалигаш прејак за Вошу

Кошаркаши Војводине поражени су од ФМП-а у првом дуелу разигравања за полуфинале Суперлиге Србије.
КК ФМП
Фото: КК ФМП

Без Уроша Бањца наступио је новосадски тим на овом сусрету, који је могао да му послужи као озбиљна припрема пред дуел против МЗТ-а у АБА 2 лиги. Озбиљно, баш тако је екипа Милоша Исаков-Ковачевића и приступила овом окршају и била равноправан ривал домаћима у уводном кварталу. У наставку ствари почињу да се мењају, пошто Војводина није испратила ефикасност ФМП-а у другом кварталу. Убацили су Новосађани 13 поена у том периоду, да би састав из Железника стекао плус седам пред почетак другог полувремена.

Равномерно је делио Исаков-Ковачевић минутажу, делом и мислима усмерен ка ипак битнијим биткама у регионалном шампионату, покушао и да разигра реконвалесцента Луку Ашерића, што је ФМП искористио и у трећој четвртини стекао потпуну контролу. После тога није било повратка за госте, који су уписали пораз.

Војводину сада очекује дуел против Подгорице у првом мечу полуфиналне серије АБА 2 лиге. Тај окршај на програму је у среду.

В. М. П.

ФМП – Војводина 77:68 (22:21, 19:13, 29:14, 7:20)

БЕОГРАД: ФМП арена, гледалаца: 200, судије: Ћалић, Милојевић, Томић.

ФМП: Вотсон 9, Живановић, Ребец 11, Суботић 6, Робертс 3, Степановић 6, Шарановић 11, Симовић 8, Стојановић 8, Новак 5, Кузмић 10, Гашић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 3, Недељков 3, Љубичић 6, Ракићевић 16, Заграђанин 3, Бумбић 3, Савић 3, Николић 6, Савановић 3, Ашћерић 2, Џонсон 5, Вучетић 15.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести