МАРКУС ХАУАРД ЗВАНИЧНО ПОСТАО РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ПОРТОРИКА: Кошаркаш Басконије добитник трофеја "Алфонсо Форд" који Евролига додељује најбољем стрелцу у сезони

Кошаркаш Басконије, Американац Маркус Хауард, званично је постао репрезентативац Порторика, саопштено је на званичном сајту Савеза те државе.
s
Фото: Instagram

Занимљиво је да је Хауард са репрезентацијом Сједињених Америчких Држава до 17 година био светски првак 2016. године.

Селекција из Централне Америке је у групи Б са Италијом и Бахреином, док су у групи А Обала Слоноваче, Мексико и Литванија. Из сваке групе ће по две првопласиране селекције у полуфинале, а победник финала ће оверити визу за Париз.

Управо ће се победник квалификационог турнира у Порторику на Олимпијским играма такмичити у Ц групи у којој су уз Србију и Сједињене Америчке Државе и Јужни Судан.

Такође, Маркус Хауард добитник је трофеја "Алфонсо Форд" који Евролига додељује најбољем стрелцу у сезони. Он је бележио 19.5 поена у просеку, а на 38 утакмица је постигао укупно 759 поена.

Награда за најбољег стрелца заснована је на чистој статистици, а Хауард је у другом делу сезоне лидерску позицију у овом статистичком параметру преузео од Мајка Џејмса из Монака. Џејмс је завршио на другом месту са 17.9 поена у просеку, трећи је са просеком од 17.4 поена по утакмици био Вејд Болдвин из Макабија. Хауард је и први играч који је у једној сезони имао најмање 30 поена на пет мечева. На 16 утакмица је бележио пет или више погодака за три поена, а на 38 мечева је погодио чак 148 тројки.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести